Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere. La 36 de ani, Iasmina a devenit din nou mamă. Are acasă o fetiță de 3 ani, un băiețel de aproape 2, iar la începutul lui 2024, a adus pe lume încă o minune, pe Sayra. Acum are casa plină de chicote, de veselie și inima plină de iubire. Prima sarcină a fost obținută prin fertilizare in vitro. Medicii nu îi dădeau șanse să conceapă natural, așa că Iasmina și soțul său au decis să apeleze la FIV.
Așa a apărut în familia lor primul copil, o fetiță. La scurt timp, însă, mare a fost mirarea când mămica a rămas din nou însărcinată. De această dată, pe cale naturală. Încă de când l-a adus pe lume pe Iannis, Iasmina a simțit că, la un moment dat, va deveni mămică de trei. Iată că acest lucru s-a adeverit, iar la începutul acestui an, Iasmina Lungu și-a adus pe lume cel de-al treilea copil, pe Sayra. Vă invităm să citiți povestea de naștere a Sayrei, așa cum ne-a trimis-o Iasmina.
Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere
„Mă numesc Iasmina Lungu, am 36 de ani, locuiesc în Viena și sunt mămica a trei minuni!
În urmă cu 2 ani s-a publicat povestea sarcinilor și nașterilor mele (bebe 1 care a apărut prin intermediul fertilizării in vitro și bebe 2 care a apărut în viața noastră, pe cale naturală după FIV). Când avea bebe 2 (băiețelul, Iannis) 9 luni, simțeam că e momentul să apară în viața noastră și al treilea bebeluș. După ce am avut la fertilizarea in vitro 3 embrioni (din care doi, nu au rămas la mine în burtică) am zis că eu vreau să avem 3 copii, și simțeam că așa va fi.
Cea de-a treia sarcină, obținută natural: „Am simțit că sunt însărcinată cu o săptămână înainte de a-mi întârzia menstruația”
Soțul a fost de acord să încercăm să facem și al treilea copilaș. Și sunt foarte recunoscătoare că acest lucru s-a întâmplat pe cale naturală. Nu mi-a venit menstruația, deci ceea ce eu am simțit, s-a adeverit, faptul că vom mai avea un copilaș. Am simțit că sunt însărcinată cu o săptămână înainte de a-mi întârzia menstruația.
Sarcina a decurs bine, cu grețuri ușoare… M-am simțit foarte obosită, dar asta și pentru că trebuia să am grijă și de ceilalți doi copilași: Maysa și Iannis…
Diabet gestațional, trombofilie și hipotiroidie, ținute sub control prin dietă și tratamente
Am fost nevoită să iau tratamentul pentru trombofilie (injecții anticoagulante) și hipotiroidă și în această sarcină. Din păcate am avut și diabet gestațional cu dieta și insulină bazală seara. (Este oribilă insulina 😔). La 17 săptămâni am aflat că vom avea o altă fetiță, eram foarte fericită pentru că mereu mi-am dorit să am două fetițe!
La 35 săptămâni de sarcină am aflat că fetița are hidronefroză renală la rinichiul drept, la fel are și fratele ei, doar că el are la ambii rinichi. Nu mai eram așa speriată, dar m-a întristat. Sayra (așa i-am pus numele) părea la ecografii mai mare și doctorii mi-au propus încă de la început, cezariana planificată, dar au spus că mă lasă pe mine să aleg cum doresc să nasc, dar eu având la primele două nașteri naturale, rupturi de perineu de grad 1 respectiv de grad 3, au zis că există riscul dacă voi avea iarăși ruptură mare, să rămân cu incontinențe, iar cu cezariana poate că ar fi mai bine.
Deși îmi doream foarte mult să nasc natural, am ales cezariana de teama că e prea mare fetița și să nu mă rup foarte tare. Era programată cezariana pe 4 martie 2024. Pe 26 februarie m-am dus la spitalul „Akh Wien” la ultimul control și să vorbesc cu anestezistul. Atunci mi-au zis că fetița are 3570 grame (aveam 37 săptămâni și 2 zile). Pe 27 februarie, la ora 20:20 mi-am dat injecția anticoagulantă, iar la ora 21:00, când culcam copiii, surpriză, mi s-a rupt apa 🤭.
Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere
Nu mi-a venit să cred, deși simțeam că voi naște mai repede decât data programată, doar că m-am speriat pentru că știam că anestezia în coloană nu prea aș putea primi dacă am sângele prea fluid de la anticoagulant. Am chemat ambulanța și m-am dus la spital.
Eram dilatată 3 cm fără contracții… am decis să nasc natural, dacă asta a decis Sayra, așa să fie… oricum îmi era teamă de operație. Totul a fost atât de lin, contracțiile au pornit așa de ușor… La un moment dat, a verificat moașa cât sunt dilatată, nu mi-a zis cât, doar a zis să mă așez în poziție gravitațională. Atunci au pornit contracții mai dureroase și la scurt timp mi-a venit să împing. Repede m-a întors în poziție normală pe pat, și am împins o dată, și micuța s-a născut.
Avea 2870 grame și 51 cm la 37 săptămâni și 4 zile, pe 28 februarie la ora 00:08! Și de această dată am avut ruptură de perineu, dar gradul 2 la suprafață. Totul a fost bine, am stat în spital 5 zile deoarece fetița a avut icter. Din păcate, la o zi după externare, am internat-o din nou. A fost nevoie să fie pusă la fototerapie încă 2 zile din cauza icterului, plus perfuzii pentru că era puțin deshidratată.
Am încercat să alăptez, dar laptele nu prea venea, plus ea era foarte adormită și nu avea forță să mănânce. I-au făcut și control la rinichi, are hidronefroză grad 3, va fi monitorizată de acum înainte. Apoi fetița a scăpat de icter, la fel eu m-am recuperat ușor, doar că, la controlul de la 7 săptămâni după naștere, mi-a zis ginecologul că am un ușor prolaps uterin (uterul s-a lăsat puțin în jos) și trebuie să fac niște exerciții.
În rest, suntem bine și eu și Sayra, o alăptez exclusiv, crește frumos și ne bucurăm de copilașii noștri. Îi mulțumim lui Dumnezeu că avem trei minuni, Maysa Theodora- 3 ani jumate, Iannis Gabriel – 1 an și 8 luni și Sayra Ioana – 7 săptămâni!
A treia naștere a fost cea mai frumoasă și ușoară naștere, dar și celelalte două erau foarte ok (puteți căuta articolul să citiți dacă doriți 😁).
Mă bucur că am avut norocul să am trei sarcini și nașteri fără traume, cu drag îmi aduc aminte de aceste momente magice!”
Fiecare experiență a nașterii este unică. Ea este relatată așa cum a fost percepută de mămica în cauză. Dacă sunt cititoare care au avut parte de o altfel de experiență în aceeași unitate medicală (sau alta), le invităm să își împărtășească poveștile.
Dacă doriți să vă împărtășiți povestea nașterii, sub toate aspectele, fie ele pozitive sau negative, ne puteți scrie pe adresa de e-mail demamici@gmail.com sau pe pagina de Facebook De mamici.
Tot aici puteți atașa și fotografii pe care doriți să le faceți publice. Nu există limită de cuvinte. Ne rezervăm dreptul de a selecta poveștile care urmează să fie publicate. Prin împărtășirea poveștii și publicarea ei, vă asumați veridicitatea celor relatate!