Mamă la 52 de ani. După 6 ani de tratamente și încercări, a devenit mamă de băiețel. Cuplul își mai dorește copii | Demamici.ro

Mamă la 52 de ani. După 6 ani de tratamente și încercări, a devenit mamă de băiețel. Cuplul își mai dorește copii | Demamici.ro

Mamă la 52 de ani. După 6 ani de tratamente și încercări, a devenit mamă de băiețel. Cuplul își mai dorește copii. Luise Hoehn avea 52 de ani când a adus pe lume primul copil pe care îl are împreună cu soțul său, Dean Biele.

A fost o minune de Crăciun. După 6 ani foarte grei în care au încercat mai multe tratamente de fertilizare in vitro, Luise Hoehn, în vârstă de 52 de ani, și-a adus pe lume băiețelul, Stellan, chiar în ziua de Crăciun.

Luise Hoehn și soțul său Dean Biele (47 de ani) au încercat să conceapă un copil ani în șir. Mai mult decât atât, soții au cheltuit de-a lungul timpului 200.000 de dolari pe donare de ovocite și tratamentele de fertilizare in vitro.

După ce au ajuns să-și strângă la piept fiul mult dorit, cei doi soți spun că sunt pregătiți să facă totul din nou pentru a avea încă un copil. Cuplu, originar din Massachusetts, și-a început povestea de dragoste în 2007, când Hoehn avea 37 de ani. Așadar, startul vieții de familie s-a dat mai greu în cazul celor doi americani.

Femeia, care în mai va împlini 53 de ani, a decis că vrea să devină mamă când avea 46 de ani. A străbătut mai multe clinici de specialitate, însă i s-a tot spus că este prea în vârstă pentru a mai încerca să aducă pe lume un copil. Cu toate acestea, Luise Hoehn a refuzat să renunțe la visul ei de a deveni mamă și a căutat până a găsit acea clinică în care medicii au fost dispuși să o ajute. Totuși, nu i-au dat nicio garanție.

Mamă la 52 de ani. După 6 ani de tratamente și încercări, a devenit mamă de băiețel

Când aveam 42 de ani, doctorul meu m-a întrebat dacă îmi doresc să vorbesc cu un specialist în tratamente de fertilizare in vitro”, a declarat femeia, potrivit nypost.com. Nu a realizat că ceasul biologic ticăia și că e posibil ca dorința ei de a deveni mamă să ajungă doar un vis neîmplinit odată cu trecerea anilor. „Nu mi-a trecut prin minte să-mi congelez ovulele. Am crezut că totul se va întâmpla natural (n.r. – sarcina), așa că, atunci, i-am spus nu doctorului”.

La 46 de ani, în momentul în care menstruația i s-a oprit, s-a speriat pentru că și-a dat seama că este posibil să intre la menopauză și să nu mai poată concepe copii pe cale naturală. Cuplul, care s-a căsătorit în februarie 2017, a avut prima consultație cu un expert în fertilizare in vitro în 2016, când femeii i s-a spus că cea mai bună variantă pentru ea este să apeleze la donarea de ovocite. Cu toate acestea, Luise Hoehn a vrut să încerce cu ovulele proprii și a fost supusă primului tratament in vitro în martie 2017.

Încercarea a eșuat și următoarele două la fel. Cuplul a decis să schimbe clinica de fertilizare și să apeleze la un alt centru medical din Manhattan. Și de această dată veștile proaste s-au ținut lanț. Au urmat alte 4 rezultate negative la procedurile de fertilizare in vitro între martie 2017 și iunie 2018.

„Asigurarea soțului meu a acoperit primul tratament de fertilizare in vitro și jumătate din cea de-a doua rundă de încercări. După acestea, am avut noroc să Dean are un job bine plătit care ne-a oferit oportunitatea de a putea continua să încercăm”.

În 2019 cuplul a decis să apeleze la donarea de ovocite. În 2021 au găsit donatorul ideal, iar Hoehn a fost atât de încântată de femeie încât a spus că seamănă atât de bine încât lumea ar putea crede că sunt surori.

„Seamănă perfect cu mine. Am considerat că este alegerea ideală”.

Mamă la 52 de ani. După 6 ani de tratamente și încercări, a devenit mamă de băiețel. Cuplul își mai dorește copii | Demamici.ro

Mamă la 52 de ani. După 6 ani de tratamente și încercări, a devenit mamă de băiețel

Mamă la 52 de ani. Primul embrion a fost implantat în mai 2022. Opt zile mai târziu, Hoehn a avut testul de sarcină pozitiv. Stellan s-a născut la 35 de săptămâni de sarcină, prin cezariană, cu o greutate de 2239 grame.

E atât de calm și de liniștit. Încercăm să ne obișnuim cu familia de trei.”, a adăugat mama.

În ciuda faptului că au devenit părinți mai târziu în viață, soții consideră că acest lucru poate fi și un avantaj întrucât au o experiență de viață mai bogată și sunt mai „înțelepți”.

„Unii dintre prietenii mei sunt bunici. Noi abia începem (n.r. – viața de familie în trei), însă avem un plus în ceea ce privește experiența de viață. Am încredere în ceea ce suntem capabili să facem și în alegerile pe care le vom face în creșterea copilului”, a adăugat femeie potrivit sursei citate.

Cuplul speră ca până la finalul lui 2023 familia lor să se mai mărească cu încă un membru. Ei încurajează pe orice își dorește să devină părinte să nu renunțe la acest vis: „Am plătit pentru fertilizările in vitro mai mulți bani decât pentru casă, însă să fim părinți este ceva de neprețuit!”.

Vezi și: Mama la 52 de ani! Marcela si Dorin si-au pierdut fiul in tragedia de la Colectiv, dar Dumnezeu le-a daruit o fetita | Demamici.ro

Vezi și: Povestea Lucianei, mama care a crezut că este la menopauză, dar a născut un bebeluș macrosom, de cinci kilograme | Demamici.ro