A născut trei copii după 40 de ani. Experiența unei mame: „Nu am plănuit să fac copii după vârsta de 40 de ani. Dar așa s-a întâmplat. De ce mă judecă oamenii?” | Demamici.ro

A născut trei copii după 40 de ani. Experiența unei mame: „Nu am plănuit să fac copii după vârsta de 40 de ani. Dar așa s-a întâmplat. De ce mă judecă oamenii?” | Demamici.ro

Nașterea după 40 de ani. Cel mai mare fiul al său, Alex, are cinci ani. Femeia și-a spus povestea pentru că a trecut prin foarte multe frământări, greutăți și a fost nevoită să înfrunte comentarii de-a dreptul răutăcioase. Este un exemplu pentru toate mamele care au reușit să aducă pe lume copii, mai târziu în viață.

Nașterea după 40 de ani. A născut trei copii după 40 de ani

„Nu am plănuit să fac copii după vârsta de 40 de ani. Dar așa s-a întâmplat. De ce mă judecă oamenii?

Zilele trecute l-am dus pe Alex la grădiniță. Pe drum, m-am întâlnit cu o altă mamă cu doi copii. Mi-a spus că își dorește și ea al treilea copil, însă îi este teamă să-l facă, pentru că are deja 35 de ani.

Eu am făcut al doilea copil la 45. Când spun altora lucrul acesta, mereu primesc reacții de uimire și am impresia că lumea mă judecă, pentru că am făcut copiii mai târziu în viață decât majoritatea.

Nu am ales să fiu mamă după 40 de ani, pur și simplu atunci s-a întâmplat pentru mine”, povestește femeia, pentru Today’s Parent.

Aparent, până la vârsta de 40 s-a concentrat pe carieră. Apoi l-a cunoscut pe soțul său și a rămas însărcinată la puțin timp după aceea. După ce a făcut primul copil, femeie și-a dat seama că îi place să fie mamă mai mult decât a crezut vreodată. Așa că a renunțat la carieră, pentru a petrece mai mult timp cu copiii ei.

Nașterea după 40 de ani. Povestea nașterilor pe larg! Ce complicații a avut

„Nu am plănuit să fiu o mamă „mai în vârstă”; așa s-a desfășurat viața mea. Eram o femeie muncitoare, orientată spre carieră – reporter și prezentator în Toronto. L-am cunoscut pe soțul meu mai târziu în viață. Aveam 40 de ani când ne-am căsătorit și am rămas însărcinată la scurt timp după. Când am născut prima dată, aveam 41 de ani, dar am știut imediat că maternitatea va fi noua mea pasiune. Când am avut al doilea copil, 2 ani și jumătate mai târziu, am decis să fiu o mamă dedicată, care stă acasă.

Al treilea copil al meu, Selina, a fost o surpriză frumoasă. Voi fi sinceră: când am aflat prima dată că sunt însărcinată la 45 de ani, cred că m-am hiperventilat. Îmi amintesc că i-am spus soțului meu: „Voi împlini 46 de ani când voi naște copilul nostru!” Chiar și eu credeam că sunt prea bătrână pentru a mai avea un copil. Alăptarea din nou la sân. Treziri târziu în noapte. Desigur, când m-am uitat la chipul frumos al Selinei în ziua în care s-a născut, tot ce mă puteam gândi a fost că aceasta este perfecțiunea”, a continuat ea.

Nașterea după 40 de ani. Complicații la nașterea după 40 de ani

„Din punct de vedere medical, au existat unele probleme de sănătate care au venit odată cu a fi o mamă mai în vârstă. Toate cele trei sarcini au fost numite „geriatrice”, ceea ce m-a făcut să mă simt bătrână!

Pentru prima mea sarcină, ginecologul meu mi-a spus că nu pot depăși data scadenței, deoarece studiile au arătat că placenta îmbătrânește mai repede la femeile de peste 40 de ani. Drept urmare, a trebuit să am o naștere indusă pentru Alex.

Din păcate, următoarea mea sarcină s-a încheiat cu un avort spontan. Dar la scurt timp, am fost din nou însărcinată cu Maia. De data aceasta am fost diagnosticată cu diabet gestațional – un diagnostic comun la mamele de peste 35 de ani. Mi-am luat un concediu medical, mi-am ajustat dieta și am făcut mișcare des. A trebuit să-mi verific nivelul de glucoză la două ore după fiecare masă pentru a mă asigura că sunt normale. Fetița mea dulce a venit cu cinci zile mai devreme, iar travaliul a durat doar șapte minute! Mi s-a rupt „apa” în mașină și, când am fost dusă la maternitate, am strigat „Vine copilul!” Soțul meu a plecat doar câteva minute pentru a parca mașina și a ratat totul.

Cu al treilea copil, a trebuit să fie o naștere indusă din nou. Doctorul mi-a rupt membranele și a sosit 45 de minute mai târziu. După acea naștere, ginecologul meu mi-a spus ceva ce nu voi uita niciodată: „Știi, Anna, ești foarte norocoasă”, a spus ea. „Unele femei au probleme în a rămâne însărcinate și iată-te la 46 de ani cu trei copii frumoși.” M-am simțit extrem de binecuvântată.

Dar poate fi dificil să scap de sentimentele grosolane și dureroase cu care mă confrunt în mod regulat. Un tată a remarcat odată: „Hei, tocmai ai născut un copil și în curând vei începe menopauza”. Primesc și afirmațiile evidente, precum „Trebuie să fii atât de ocupată!” Sunt dispusă să pariez că a avea trei copii la orice vârstă este o provocare.

În mijlocul tuturor feedback-urilor șocate pe care le-am primit despre vârsta mea – ca singura mamă care nu și-a putut înțelege ideea că am trei copii după 40 de ani – am primit și tot felul de comentarii pozitive. Prietenii mei mă numesc „Supermamă”. Unii chiar m-au numit star rock”, a mai povestit femeia.

Nașterea după 40 de ani. Avantajele unui mame trecute de 40 de ani

„A fi un părinte mai în vârstă are și câteva avantaje. În primul rând, eu și soțul meu suntem în siguranță financiar. Nu ne facem griji să ajungem la capăt și nu ne confruntăm cu aceleași lupte financiare pe care le au multe familii tinere. În al doilea rând, am trăit multe fericiri, succese, greutăți și dezamăgiri. Sunt mai înțeleaptă și mă simt mai confortabil în propria mea piele decât mă simțeam la 30 de ani. Da, uneori sunt obosită. Dar ce părinte nu este?

De asemenea, nu sunt imună la preocupările legate de vârsta mea. Îmi fac griji că voi fi bătrână când copiii mei vor absolvi facultatea sau universitate? La naiba, da! Când cel mai tânăr al meu va avea 24 de ani, voi avea 70. Dar nu aș schimba ceea ce am acum pentru nimic în lume. Pentru mine, momentul pentru a-mi întemeia familia a fost potrivit.

Data viitoare când cineva face o glumă despre vârsta mea sau întreabă în glumă „La ce naiba te gândeai?” Am hotărât că nu voi fi rușinată de asta. O să fiu mândă de vârsta mea pentru că, la urma urmei, din asta au ieșit trei mici minuni frumoase”, a încheiat mămica.

Vezi și: Mamă pentru prima oară la 49 de ani: „Oamenii îmi spun că voi muri înainte să apuc să văd etapele importante din viața copilului” | Demamici.ro

Vezi și: Crina Matei a adoptat o fetiță nou-născută și a devenit mamă la 50 de ani. Micuța Charlotte, ceremonie de botez, cu 11 nași | Demamici.ro