Mamă pentru prima oară la 49 de ani: „Oamenii îmi spun că voi muri înainte să apuc să văd etapele importante din viața copilului” | Demamici.ro

Mamă pentru prima oară, la 49 de ani:

Mamă pentru prima oară la 49 de ani: „Oamenii îmi spun că voi muri înainte să apuc să văd etapele importante din viața copilului”. Kris Monsour și-a văzut îndeplinit cel mai mare vis al ei la vârsta de 49 de ani, în ziua în care a adoptat-o pe fetița ei.

După 10 ani de încercări de a concepe un copil și două pierderi de sarcină, Kris și soțul ei au decis să ia în calcul adopția și au înfiat o fetiță nou născută.

Acum în vârstă de 51 de ani, fericita mămică a unei fetițe a mărturisit că nu a lăsat nicio clipă vârsta să-i stea în calea dorinței de a-și clădi o familie.

Mamă pentru prima oară la 49 de ani

„În timpul primei mele căscnicii mi-am dorit mult copii, însă am pierdut o sarcină când aveam 38 de ani. Eu și partenerul meu de atunci discutasem să apelăm și la fertilizarea in vitro, însă nu am avansat cu procedura. Relația noastră începuse să fie afectată și să devină chiar toxică”.

Câțiva ani mai târziu, avea să-și întâlnească actualul soț și și-a dat seama imediat că este omul potrivit alături de care să-și întemeieze o familie.

„Când l-am cunoscut pe Clay, am rămas însărcinată repede. Însă am pierdut și a doua sarcină, în a treia lună”, a mai mărturisit Kris.

Mamă pentru prima oară la 49 de ani. Un medic a sfătuit-o să se oprească din a încerca să mai facă alți copii

Pentru Kris, pierderea celei de-a doua sarcină a fost o lovitură și mai mare.
În urma unor consultații, sfatul unui medic nu a făcut decât să adauge și mai multă sare pe rană.

„Practic mi-a spus să mă opresc din a mai încerca să fac copii că nu voi fi niciodată mamă. Cumva din cauza vârstei mele?! A fost o mare lovitură pentru mine, am încercat o perioadă să nu mă mai gândesc și să mă concentrez pe jobul meu”.

Mamă pentru prima oară, la 49 de ani: "Oamenii îmi spun că voi muri înainte să apuc să văd etapele importante din viața copilului"

Totuși, nici șapte ani mai târziu dorința de a deveni mamă nu s-a stins. În 2019, o rudă îndepărtată le-a scris celor doi soți, pe neașteptate, un mesaj în care îi întreba dacă își mai doresc să devină părinți și dacă au luat în calcul și adopția.

„Am luat decizia că o vom face. Așa am simțit în acel moment că e 0cel mai bine pentru noi”.

Kris și soțul ei Clay aveau să devină părinții unui bebeluș adus pe lume de un membru îndepărtat de familie, care nu putea avea grijă de copil.
„Am fost alături la fiecare pas, la fiecare ecografie, la naștere și am avut ocazia chiar și să tai cordonul ombilical”.

Cuplul a plecat de la spital cu micuța Ainsley în brațe, cea care devenise fetița lor. În martie 2020, actele de adopție au fost finalizate.

Mamă pentru prima oară, la 49 de ani: "Oamenii îmi spun că voi muri înainte să apuc să văd etapele importante din viața copilului"

Rudele și prietenii apropiați au întâmpinat-o cu brațele deschise pe fetița cuplului.
Nu toată lumea a fost, însă, deschisă în fața ideii de adopție în pragul vârstei de 50 de ani.

Kris s-a confruntat cu multe judecăți în mediul online, acolo unde și-a împărtășit povestea emoționantă. Cele mai multe comentarii răutăcioase făceau referire la vârsta ei.

„Multe persoane mi-au scris că nu am vârsta potrivită să devin mamă, mi-au spus că sunt egoistă și că nu voi fi alături de Ainsley în etapele importante ale vieții sale. Da, și eu m-am îngrijorat că poate nu voi mai trăi suficient încât să-i fiu alături în anumite momente cheie. Însă nimeni nu garantează nimănui o viață lungă sau scurtă, indiferent de vârsta la care alegi să faci un copil. Până una alta, noi ne bucurăm de prezent și fiecare moment pe care îl trăim toți trei împreună”, a mai spus Kris.

Vezi și: Sandra Bullock, actriță și mamă singură a doi copii adoptați. A decis să se retragă din industrie pentru a se dedica familiei | Demamici.ro

Vezi și: Viața bate filmul în cazul lui Nicolae Burcea. A trăit în 6 orfelinate românești, a fost adoptat de o familie din SUA și a ajuns un scriitor de succes | Demamici.ro