Și-a dorit un frate ani de zile, iar când s-a născut prematur l-a îngrijit cu multă dragoste. Fotografiile vorbesc de la sine | Demamici.ro

Și-a dorit un frate ani de zile, iar când s-a născut prematur l-a îngrijit cu multă dragoste. Fotografiile vorbesc de la sine | Demamici.ro

Povestea băiatului care și-a îngrijit fratele născut prematur. „Întreba mereu: „Când o să am un frate?” Era foarte greu să îi dau un răspuns. Așa că am spus doar: „Când va fi timpul””, spune Jessica Marotta, în vârstă de 39 de ani, pentru PEOPLE.

„Voia foarte mult să fie un frate mai mare. Vedea că toți prietenii și colegii săi de școală deveneau frați, de aceea a fost greu pentru el.”

Povestea lui Mikey și a lui Jake

Jessica și soțul ei, Michael Marotta, în vârstă de 38 de ani, nu au putut să-i spună lui Mikey că mămica lui a suferit un avort spontan la doar 11 săptămâni de sarcină, în ianuarie 2017.

„Nu am vrea niciodată ca el să fie împovărat de această tristețe”, declara mama. „Era ceva ce încercam de atât de mult timp, apoi am avut pierderea aceasta și am fost devastați. Aveam inima frântă. Am simțit că nu merităm ce s-a întâmplat. Dar, în același timp, știm că mulți oameni trec prin asta.”

Cu toate acestea, opt luni mai târziu, Jessica a rămas din nou însărcinată. Ea spune că se temea că va mai suferi un avort spontan și nu i-a spus lui Mikey despre sarcină până nu a ajuns la 12 săptămâni.

„Am fost șocată că sunt însărcinată și nu am vrut să mă bucur așa tare pentru că îmi era teamă. Eu și soțul, eram atât de speriați încât nu am vorbit deloc despre asta. Am vrut să așteptăm până ies din primul trimestru pentru a mărturisi familiei”, spune ea, menționând că Mikey era extaziat când a aflat vestea. „Era în lacrimi și foarte emoționat. A vrut să știe când va veni copilul.”

Povestea băiatului care și-a îngrijit fratele născut prematur. Reacția lui Mikey la întâlnirea cu fratele său

Jake s-a născut prin cezariană pe 6 martie, cu nouă săptămâni mai devreme. Medicii l-au luat imediat după naștere, iar Jessica a putut să îl țină în brațe abia a doua zi. Deși Mikey a putut să-l vadă pe Jake în ziua în care s-a născut, el nu a putut să ia contact cu el. Abia o săptămână mai târziu, pe 17 martie, cei doi au luat contact fizic.

Când a venit momentul său magic, Mikey a putut să se bucure de câteva minute de contact piele pe piele cu noul său frate mic.

„A fost foarte dulce. Era foarte entuziasmat”, spune Jessica. „Când a început să-l țină pe Jake, a chicotit, a fost o chicotire de emoție. A clipit mult pentru că era foarte emoționat. A fost probabil unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am văzut vreodată. Atunci am plâns foarte mult de fericire.”

Dragoste de frați

Povestea băiatului care și-a îngrijit fratele născut prematur. Jessica a ieșit din spital la cinci zile după naștere, în timp ce Jake a rămas în unitatea de Terapie Intensivă Neonatală timp de 62 de zile. Acum, mama spune că frații sunt inseparabili.

Mikey îl iubește atât de mult. Îl strânge în brațe, îi spune cele mai frumoase lucruri și îi citește povești amuzante”, spune Jessica despre Mikey.

„Jake l-a calmat mult pe Mikey. Atunci când cel mic plânge, Mikey vine și încearcă să-l calmeze, să-l aline. Este foarte dulce”, împărtășește ea.

Jessica adaugă:A fost făcut să fie frate mai mare. Împreună sunt uimitori. Mikey a fost primul care l-a făcut pe Jake să zâmbească. Pentru o lungă perioadă de timp i-a zâmbit doar lui Mikey. Cred cu adevărat că vor fi apropiați tot restul vieții.”

Vezi și: Gemenii prematuri din Marea Britanie, născuți la 22 de săptămâni, au fost externați! „La naștere erau de dimensiunea unui baton de ciocolată” | Demamici.ro

Vezi și: Momentul miraculos în care micuții gemeni prematuri se țin de mână în timp ce luptă să trăiască | Demamici.ro

Vezi si: Fetițe gemene, născute prematur, se îmbrățișează la prima întâlnire după ieșirea din burtică | Demamici.ro