Superfetația și povestea unor „Super Gemeni”: au fost născuți în aceeași zi, dar concepuți la 3 săptămâni distanță | Demamici.ro

Superfetația și povestea unor

Superfetația și povestea unor „Super Gemeni”: au fost născuți în aceeași zi, dar concepuți la 3 săptămâni distanță. Povestea unor „Super Gemeni”, micuții care aveau să sfideze regulile din lumea medicală și cele naturale, iar venirea lor pe lume s-a transformat într-un fenomen unic.

Rebecca Roberts și Rhys Weaver și-au dorit multă vreme să devină părinți. După un tratament de fertilitate pe care l-au urmat cu succes, vestea că vor devenit părinți a fost la scurtă vreme… dublată!

La câteva săptămâni de când a aflat că a rămas însărcinată, Rebecca avea să trăiască un nou miracol: rămăsese încă o dată însărcinată, în timp ce purta deja în pântece un bebeluș.

„Super Gemenii” concepuți la o distanță de doar 3 săptămâni aveau să devină un fenomen, iar medicii au fost și eu surprinși de „sarcina dublă”.

Inițial, medicul Rebeccăi, Dr. David Walker s-a gândit că nu a observat din prima sarcina multiplă a viitoarei mămici. Este o eroare frecventă care se întâmplă la sarcinile gemelare, atunci când al doilea bebeluș devine vizibil ceva mai târziu.

Totuși, la scurt timp după, Dr. Walker și-a dat seama că situația este cu totul specială și că asista cu uimite la un fenomen cu totul aparte: superfetația.

Superfetația și povestea unor "Super Gemeni": au fost născuți în aceeași zi, dar concepuți la 3 săptămâni distanță

Superfetația: un fenomen magic, dar care vine și cu riscuri

Superfetația este un fenomen rar care are loc atunci când o femeie rămâne însărcinată cu un al doilea copil, în timpul unei sarcini deja existente.

Astfel, un alt ovul ajunge să fie fertilizat de un spermatozoid, iar apoi, implantat în uter, alături de celălalt. În cele mai multe cazuri, acești copii se nasc împreună și poartă denumirea de „super gemeni”.

Pentru Rebecca și soțul ei, vestea că vor avea nu unul, ci doi copii, le-a umplut inimile de bucurie, însă medicii au fost transparenți cu ei și le-au explicat și riscurile.

Superfetația și povestea unor "Super Gemeni": au fost născuți în aceeași zi, dar concepuți la 3 săptămâni distanțăFiind un fenomen extrem de rar, se poate ajunge la situația în care unul dintre bebeluși să nu supraviețuiască.

Noah, primul lor bebeluș, se dezvolta perfect normal, însă micuța Rosalie, al doilea copil conceput, s-a confruntat la un moment dat cu probleme serioase din cauza cordonului ombilical care îi împiedica dezvoltarea.

Sarcina cu „super gemeni” a Rebeccai nu s-a dovedit a fi ușoară, însă în cele din urmă a fost una victorioasă.

Rebecca a reușit să-i aducă pe lume în același timp, iar primele săptămâni au fost cruciale pentru bebeluși, în special pentru micuța Rosalie care și-a petrecut 95 de zile în spital până când a devenit puternică și a putut merge acasă împreună cu familia ei.

Vezi si: O mamă a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță. Superfetația, fenomenul rar în sarcină | Demamici.ro

Vezi si: A rămas însărcinată cu gemeni după ce și-a legat trompele. Mămica mai are acasă trei fete | Demamici.ro

Vezi si: Un bebeluș a venit pe lume cu o „surpriză” în mână: steriletul mamei sale | Demamici.ro