O mamă cu șapte copii acasă a născut cvintupleți: „Era mai probabil să câștigăm la loterie, decât să avem atâția copii” | Demamici.ro

O mamă cu șapte copii acasă a născut cvintupleți: „Era mai probabil să câștigăm la loterie, decât să avem atâția copii” | Demamici.ro

O mamă cu șapte copii acasă a născut cvintupleți: „Era mai probabil să câștigăm la loterie, decât să avem atâția copii”. Caz extrem de rar. O mamă cu șapte copii a născut la cea de-a opta sarcină cvintupleți.

O femeie de origine poloneză, de profesie matematician, a reușit să dea peste cap statisticilor medicilor după ce a adus pe lume cinci copii, la cea de-a opta sarcină.

Dominika Clarke a născut de curând cvintupleți, într-un spital din Cracovia, Polonia. Deși devenise mamă deja de șapte ori, Dominika se pregătea cu emoții să întâmpine cel de-al optulea membru al familiei.
Asta până când avea să afle că în câteva luni, va fi mamă a doisprezece copii, și nu opt, cum preconiza.

O mamă cu șapte copii acasă a născut cvintupleți

„Noi ne aşteptam la cel de-al optulea copil, dar s-a dovedit că au fost mult mai mulţi”, a declarat ea în faţa jurnaliştilor, în prezenţa soţului ei Vince, care este cetăţean britanic, potrivit Daily Mail. Copiii, trei fete și doi băieți, au primit prenume alese: Arianna Daisy, Charles Patrick, Elizabeth May, Evangeline Rose și Henry James. Mămica susține că se simte mult mai bine decât credea că va fi după nașterea celor cinci bebeluși. Dominika Clarke mai are acasă șapte copii cu vârste cuprinse între 10 luni și 12 ani.

Caz extrem de rar. O mamă cu șapte copii acasă a născut cvintupleți: "Era mai probabil să căștigăm la loterie, decât să avem atâția copii"

Cei cinci bebeluși s-au născut prin cezariană la 29 de săptămâni

Sarcina a fost, bineînțeles, cu emoții pentru mamă, restul familiei, dar și pentru medici, însă fericita mămică o consideră acum un miracol. Bebelușii au venit pe lume prin cezariană în săptămână 29 de sarcină și sunt internați acum în spital, sub atenta monitorizare a medicilor, mai ales că micuții necesită asistență respiratorie.

„Sperăm să ajungem cu bine la momentul fericit ocazionat de plecarea lor din spital”, a declarat Ryszard Lauterbach, şeful secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului din Cracovia.

Potrivit specialiștilor polonezi de la spitalul din Cracovia, şansele de a concepe cvintupleţi sunt de 1 la 52 de milioane, notează AFP, citată de Agerpres.

„Ca matematiciană, îmi plac statisticile de acest tip. Era mai probabil să câştigăm la loterie decât să avem o mulţime atât de mare de bebeluşi”, a adăugat Dominika Clarke.

Vezi și: Părinți cu gemeni băieți, care visau și la o fetiță, au aflat la următoarea sarcină că așteaptă cvintupleți | Demamici.ro

Vezi și: O mamă și-a dorit cu ardoare al treilea copil, ca să fie familia completă. La ecografie a aflat că are cvintupleți | Demamici.ro

Vezi și: A nascut cvintupleti cand credea ca nu mai are nicio sansa sa devina mama: „Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca!” VIDEO | Demamici.ro