Părinți cu gemeni băieți, care visau și la o fetiță, au aflat la următoarea sarcină că așteaptă cvintupleți | Demamici.ro

Părinți cu gemeni băieți, care visau și la o fetiță, au aflat la următoarea sarcină că așteaptă cvintupleți | Demamici.ro

Părinți cu gemeni băieți, care visau și la o fetiță, au aflat la următoarea sarcină că așteaptă cvintupleți. Au fost binecuvântați cu gemeni băieței, însă destinul avea să le mai pregătească o surpriză. Sau mai bine spus… chiar cinci!

O familie din Ohio, SUA, se bucură acum de o familie numeroasă, cu șapte copii, la care nu s-ar fi gândit niciodată.

Megan și Joshua Hulen își doreau de mult timp să devină părinți și mulțumită unor tratamente de fertilitate, mămica a reușit să aducă pe lume o pereche de gemeni. După ce s-au acomodat cu maternitatea și noua lor viață, cuplul a decis să încerce să aducă pe lume și o fetiță.

Nu mică le-a fost uimirea atunci când la primul control aveau să afle că în loc de o bătaie de inimioară au auzit cinci.

„Mi-au spus că sunt cinci bătăi de inimă diferite. Eram în stare de șoc.”

Deși se aștepta la posibilitatea unei sarcini multiple, ideea de cvintupleți nu i-a trecut niciodată prin minte mămicii Megan.

Părinți cu gemeni băieți care visau și la o fetiță au aflat la a treia sarcină că au cvintupleți
„La ecografie, medicul mi-a spus că sunt cinci bătăi de inimă. Toate diferite. Am început să tremur, eram în stare de șoc. După vizita la medic mi-am sunat soțul și i-am spus că nu pot să mă duc acasă, am nevoie de o pauză, să pot procesa informația, să mă panichez și să am orice fel de reacție, fără să mă vadă copiii noștri. Cred că am plâns timp de o oră.”

Totuși, sarcina gemelară anterioară a învățat-o și cum să se calmeze în momentele critice. Și nu doar atât. Megan avea să învețe și cât de diferită e o sarcină cu doi copii față de una cu cinci.

Părinți cu gemeni băieți care visau și la o fetiță au aflat la a treia sarcină că au cvintupleți

„Diferențele erau majore. Dacă la prima sarcină m-am menținut destul de activă, la sarcina cu cvintupleți nu puteam să fac mai nimic. Nu puteam da cu aspiratorul pe covor fără să fac mai multe pauze, nu puteam sta prea mult în fața oglinzii să mă machiez. Oboseam repede și simțeam imediat nevoia să mă așez. Chiar și jumătate de oră în picioare era mult pentru mine”.

O șansă de 1 la 43 de milioane de a concepe natural cvintupleți: „Noi am fost acea unică șansă”

Părinți cu gemeni băieți care visau și la o fetiță au aflat la a treia sarcină că au cvintupleți

Medicii care i-au monitorizat sarcina i-au spus că e o șansă de 1 la 43 de milioane ca o femeie să rămână însărcinată natural cu cvintupleți, iar ea a fost acea șansă.

Cei cinci bebeluși au venit pe lume la 32 de săptămâni de sarcină, prin cezariană. Cuplul care își dorea să aibă și o fetiță s-a ales acum cu patru fete și încă un băiețel.

Primele săptămâni cu bebelușii acasă nu au fost deloc ușoare.

„Am încercat să anticipez cât de greu îmi va fi, câte rufe vom spăla zilnic, însă în realitate lucrurile au fost și mai grele”, a declarat mămica, potrivit The Sun.

O zi obișnuită din viața lui Megan începe la 3 dimineața, pentru alăptare. Apoi o nouă rundă la ora 7:00. Între 7:30 și 8:00, până se trezesc băieții cei mari, încearcă să se odihnească puțin. Apoi începe să se ocupe de gemeni, care fac școala de acasă.

Secretul ei când vine vorba de crescut mai mulți copii constă într-un program strict, în jurul căruia copiii învață să se adapteze.

Toți cei cinci copii primesc biberon în același timp sau au scutecele schimbate în același interval orar.
Doar astfel mămica reușește să se ocupe de toate cele necesare și să își permite și câteva momente de respiro în timpul zilei.

Pe măsură ce copiii ating noi praguri în dezvoltarea lor, părinții fac modificări și ajustări și în privința programului.

Părinți cu gemeni băieți care visau și la o fetiță au aflat la a treia sarcină că au cvintupleți

„E o provocare cu fiecare etapă nouă din viețile lor. Acum au început să mănânce mâncare solidă, deci aș spune că e destul de multă dezordine prin casă la noi”.

Pe lângă programul copiilor, Megan și Joshua Hulen se pregătesc să facă și alte schimbări importante în viața lor de familie, pe măsură ce copiii cresc.

„Plănuim să ne luăm în curând o nouă mașină. Ce avem noi nu mai pare suficient de încăpătoare pentru o familie cu șapte copii. Sperăm ca în vreo doi ani să reușim să ne luăm și o altă casă”, a mai spus cuplul.

Vezi și: O mamă și-a dorit cu ardoare al treilea copil, ca să fie familia completă. La ecografie a aflat că are cvintupleți | Demamici.ro

Vezi și: A nascut cvintupleti cand credea ca nu mai are nicio sansa sa devina mama: „Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca!” VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Credea ca este insarcinata cu cvintupleti, dar in ziua nasterii si mama si doctorii au avut parte de o surpriza. O astfel de sarcina apare o data la 5 miliarde| Demamici.ro