Sarcina pe saptamani: saptamana 8 de sarcina | Demamici.ro

Saptamana 8 de sarcina

In saptamana 8 de sarcina, bebelusul tau are forma umana. Practic, tot ceea ce va fi prezent si la adult s-a format pana in acest punct la micul embrion.

La 6 saptamani de la conceptie, copilul are acum brate si picioare pe care reuseste sa si le impreuneze in fata corpului. Incep sa se intrezareasca si degetele, iar ochii sunt deja vizibili.

La nivelul fetei se incheie si conturarea nasului si a buzei superioare.

Tot ceea ce va fi prezent la adult este acum format in micul embrion. La 8 saptamani de sarcina sau 6 dupa conceptie, bratele si picioarele copilului au crescut suficient de lungi astfel incat pot sa se impreuneze in fata corpului, iar degetele incep sa apara. Ochii lui sunt vizibili. Si buza superioara si nasul s-au format.

Vezi si: Cum se dezvolta copilul in uter? Sarcina pe saptamani – de la concepere la nastere VIDEO | Demamici.ro

Saptamana 8 de sarcina. Copilul se misca constant

Desi inca nu vei simti acest lucru, copilul se misca constant in uterul tau. Dimensiunea extrem de mica va face ca miscarile lui sa fie insesizabile acum.

La sfarsitul acestei perioade, copilul va masura 1,6 cm, fiind de marimea unui bob de fasole.

Chiar si asa, tot ceea ce va fi prezent la adult este acum format in micul embrion. Organele continua sa se formeze, iar coada aproape a disparut.

In saptamana 8 de sarcina vor incepe oasele sa prinda contur, iar muschii pot deja sa se contracte.

La nivel cerebral, celulele nervoase vor incepe sa se conecteze si sa formeze o retea primitiva de cai nervoase.

Desi sexul copilului este stabilit in acest moment, organele genitale externe inca se dezvolta si nu pot fi vizibile.

Corpul tau in aceasta perioada

Te afli in primul trimestru de sarcina. In aceasta perioada te poti astepta sa iei intre 0,5 si 2 kg in greutate, desi burtica nu este inca vizibila.

Mai mult, din cauza greturilor matinale puternice, multe femei slabesc in aceasta perioada. Chiar daca iti faci griji ca bebelusul tau sa nu fie afectat, in aceasta perioada copilul nu are nevoie de prea multe calorii si substante nutritive.

Nu face exces de mancare, crezand ca ii faci bine copilului. Important este sa castigi in greutate intr-un ritm constant si adecvat pentru tine.

In saptamana 8 de sarcina vei incepe sa observi si anumite modificari la nivelul sanilor. Aceste modificari incep inca din saptamana 2 de sarcina si se manifesta prin sensibilitate, durere si sani mai grei.

Aceste stari se vor accentua in aceasta perioada, din cauza ca organismul tau se pregateste pentru perioada de alaptare.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 7 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 9 de sarcina | Demamici.ro