Sarcina pe saptamani: saptamana 7 de sarcina | Demamici.ro

Sarcina pe saptamani: saptamana 7 de sarcina | Demamici.ro

Saptamana 7 de sarcina vine cu o serie de schimbari majore. Copilul incepe sa semene tot mai mult cu o fiinta umana, desi este in continuare la fel de vulnerabil.

Acelasi lucru se poata spune si despre mamica, in saptamana 7 de sarcina. Este perioada in care schimbarile hormonale vor declansa stari emotionale puternice.

Dezvoltarea copilului in saptamana 7 de sarcina

La 5 saptamani din momentul conceptiei, dezvoltarea creierului continua intr-un ritm rapid. Ambele emisfere ale creierului, dar si fata copilului incep sa prinda contur.

La nivelul fetei, in aceasta perioada pleoapele incep sa se formeze, dar si varful nasului. Narile inca nu sunt bine definite.

Mugurii bratelor incep sa semene cu niste aripioare. Treptat, copilul renunta la forma de C pe care o avea pana acum si incepe sa prinda contur uman.

Pielea este formata, dar este extrem de subtire, astfel incat firicelele de vene se pot observa prin ea.

Un alt lucru important in dezvoltarea copilului in saptamana 7 de sarcina are legatura cu organele interne.

Apendicele si pancreasul sunt deja formate. Ansele intestinale au migrat la nivelul cordonului ombilical, care acum are vase de sange distincte care transporta oxigenul si substantele nutritive la copil.

La sfarsitul acestei saptamani, copilul si-a dublat dimensiunea fata de saptamana 6 de sarcina. Cu toate astea, el nu depaseste dimensiunea de 1,2 cm.

Vezi si: Cum se dezvolta copilul in uter? Sarcina pe saptamani – de la concepere la nastere VIDEO | Demamici.ro

Saptamana 7 de sarcina

Corpul mamei in aceasta perioada

Desi la exterior inca nu pare ca esti insarcinata, in pantecele tau se petrec multe lucruri in saptamana 7 de sarcina.

Uterul tau incepe sa se extinda, pentru a-i face loc copilului care incepe sa creasca.
In aceasta perioada, uterul are dimensiunea unui grapefruit.

Pe langa greturile de sarcina si starile de oboseala, un nou simptom te va coplesi in unele zile. Vei avea momente cand vei fi entuziasmata de bebelusul care urmeaza sa vina pe lume, iar apoi vei experimenta stari de tristete sau anxietate.

Schimbarile bruste de dispozitie sunt firesti in aceasta perioada si sunt o consecinta a schimbarilor hormonale din corpul tau.

De asemenea, nivelurile crescute de hormoni combinate cu temerile despre sarcina si rolul de parinte pot face sa ai vise intense si sa suferi de insomnie.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 6 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 8 de sarcina | Demamici.ro