Sarcina pe saptamani: saptamana 34 de sarcina | Demamici.ro

Sarcina pe saptamani: saptamana 34 de sarcina | Demamici.ro

Saptamana 34 de sarcina vine cu vesti bune pentru mamica. Auzul bebelusului este dezvoltat complet acum, asa ca poti sa incepi deja sa ii vorbesti.

Chiar daca o faceai si pana acum, din acest moment, sansele ca el sa iti auda vocea in nuante mai clare sunt mult mai mari.

La nivel fizic, se formeaza si stratul adipos, ceea ce ii va conferi un aspect dolofan bebelusului. Tesutul gras care a inceput si el sa se formeze il va ajuta sa-si regleze temperatura dupa ce va veni pe lume.

Bebelusii nascuti prematur intre saptamanile 34 si 37 au sansa de supravietuire mare si nu vor avea probleme de sanatate pe termen lung.

Dupa saptamana 34 de sarcina, copilul va masura 45 cm de la crestet la calcai si va cantari aproximativ 2.2 kilograme.

Vezi si: Greutatea la nastere a bebelusului, influentata de genele transmise de mama | Demamici.ro

Saptamana 34 de sarcina

Corpul tau in saptamana 34 de sarcina

Partea superioara a uterului tau se afla acum la aproximativ 14 cm deasupra ombilicului.
Lichidul amniotic incepe sa se apropie de valoarea lui maxima, odata cu cresterea fatului si va continua sa creasca pana in saptamana 36 de sarcina.

Odata cu saptamana 37, cantitatea de lichid amniotic va incepe sa scada, pentru a-i permite copilului sa aiba mai mult spatiu.

Lichidul amniotic va fi reabsorbit de corpul tau, iar tot atunci vei incepe sa simti diferit miscarile copilului tau.

Vezi si: Greutatea in sarcina! Cat e normal sa te ingrasi si de cate kilograme scapi dupa nastere | Demamici.ro

Saptamana 34 de sarcina

Cum te pregatesti de nastere

Daca iti doresti sa nasti natural, insa te sperie ideea de epiziotomie, vestea buna este ca poti preveni aceasta interventie. Epiziotomia este o incizie chirurgicala care este uneori necesara in timpul nasterii, pentru largirea canalului vaginal.

Prin aceasta incizie, s-a demonstrat ca rupturile perineale naturale nu sunt atat de severe, iar ulterior te vindeci mai repede sau apar mai putin complicatii. Totusi, exista unele tehnici care pot preveni rupturile perineale si poti incepe sa o aplici si tu inca din saptamana 34 de sarcina. O metoda foarte buna pentru a evita epiziotomia consta in masajul perineului.

Spala-te corect pe maini cu apa calda si sapun si, mai ales, unghiile de la maini sa fie taiate. Cu ajutorul unui lubrifiant, introdu degetul in interiorul vaginului si exercita timp de 1-2 minute o presiune pe peretele posterior al acestuia, masand usor partea inferioara a vaginului.

Incepand cu saptamana 34 de sarcina, acest tip de masaj ar trebui sa aiba loc o data pe zi, timp de 10 minute pana in momentul nasterii.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 33 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 35 de sarcina | Demamici.ro