Record într-o maternitate din SUA! Cel mai dolofan bebeluș născut acolo, în 2021, o fetiță de aproape 6,5 kilograme | Demamici.ro

Cel mai dolofan bebeluș născut în 2021 la un spital. Annie a cântărit la naștere aproape 6,5 kilograme

Record într-o maternitate din SUA! Cel mai dolofan bebeluș născut acolo, în 2021, o fetiță de aproape 6,5 kilograme. Cel mai dolofan bebeluș născut în 2021 a fost adus pe lume la o maternitate din statul american Nebraska, în Berkshire. Micuța Annie, departe de a fi „micuță”, a fost născută la 37 de săptămâni de sarcină, prin cezariană.

Fetița care deține recordul acestui an pentru cel mai împlinit bebeluș a cântărit la naștere 6400 grame. Părinții, dar și medicii, aveau, însă, un alt prognostic și se așteptau să cântărească chiar mai mult de atât.

Record într-o maternitate din SUA! Cel mai dolofan bebeluș născut acolo, în 2021, o fetiță de aproape 6,5 kilograme

„Burtica mea de gravidă s-a conturat mult mai repede decât în sarcinile anterioare, cu băieții. Inițial m-am întrebat dacă există posibilitatea să am, de fapt, gemeni. La prima ecografie medicul mi-a spus că vede doar un bebeluș, nu doi.

Cu două zile înainte de termen, mă plimbam prin cartierul nostru la ora 07:00 dimineața. În timp ce urcam pe dealul unde se află și casa noastră, am simțit ceva ciudat cum se prelinge pe piciorul meu stâng. Primul meu gând a fost: „Oh, super! Acum nu mă mai pot controla nici măcar când fac pipi. Dar imediat după am realizat că de fapt mi se rupsese apa. Următorul meu gând a fost: „Doamne, bine că e 07:00 dimineața abia, și nu mă vede nimeni cum mă plimb pe stradă cu pantalonii fleașcă pe mine””, a povestit, amuzată mămica Grace, în vârstă de 38 de ani.

Cel mai dolofan bebeluș născut în 2021 la un spital. Annie a cântărit la naștere aproape 6,5 kilograme

Grace a mers acasă, și-a trezit soțul și au mers direct la spital. În urma unei examinări, medicii i-au spus că nu e încă pregătită să intre în travaliu, iar nașterea a avut loc abia seara târziu.

Cel mai dolofan bebeluș născut în 2021 la un spital. Annie a cântărit la naștere aproape 6,5 kilograme

„Când mi-au arătat-o prima dată, în sala de nașteri, nu mi-a venit să cred că un copil atât de mare a ieșit din mine. Știam că va fi mare, însă atunci când o vezi apar tot felul de emoții. Mi-au pus-o în brațe și am început să izbucnesc în hohote de râs și lacrimi. Echipa de medici mi-a spus că este cel mai dolofan bebeluș născut anul acesta până acum la spitalul lor”.

Familia a întâmpinat cu bucurie venirea pe lume a bebelușului Annie.

Cel mai dolofan bebeluș născut în 2021 la un spital. Annie a cântărit la naștere aproape 6,5 kilograme

„Am fost cu toții surprinși când au pus-o pe cântar. E pur și simplu superbă. A trebuit să îi luăm alte hăinuțe, pe cele pe care le aveam pregătite a trebuit să le donăm la maternitate altor bebeluși mai… micuți”, a mai spus mama fetiței.

Greutatea la nastere a bebelusului, influentata de genele transmise de mama

Bebelusul va mosteni din informatiile genetice ale ambilor parinti.

Cu toate astea, specialistii sustin ca genele mamei joaca un rol mult mai important in ceea ce priveste greutatea copilului. Astfel, mama contribuie cu extra-gene (numite ADN mitocondrial – ADN-ul acesta este mostenit exclusiv pe linie materna) care influenteaza greutatea bebelusului la nastere.

Cu alte cuvinte, greutatea pe care mama a avut-o la nastere poate constitui un factor determinant in greutatea pe care bebelusul o va avea la nastere. Asadar, daca ai avut o greutate mare la nastere, e foarte posibil sa aduci pe lume un bebelus mai dolofan.

Continuarea articolului AICI!

Vezi si: A adus pe lume o fetita de 5,72 kg: „Credeam ca am gemeni!” | Demamici.ro

Vezi si: O mama a nascut un bebelus de 6100 grame: „Toata lumea din sala de nasteri se minuna!” | Demamici.ro