O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame: „Era cât un pachet de biscuiți” | Demamici.ro

O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame:

O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame: „Era cât un pachet de biscuiți”. O mamă din Marea Britanie a născut unul dintre cei mai mici bebeluși care au venit pe lume prematur.

Cheryl Guile era însărcinată cu gemeni și urma să nască în februarie, însă a intrat în travaliu la 23 de săptămâni de sarcină. Pentru a fi considerată la termen, o sarcină trebuie să ajungă la vârsta gestațională de 37 de săptămâni.

Deși abia aștepta să-și țină cele două fetițe în brațe, Cheryl a fost cuprinsă de cele mai negre temeri atunci când a văzut că a intrat în travaliu mult mai devreme decât ar fi trebuit. Medicii au decis să intervină cu o operație de cezariană, pentru a salva mama, dar și fetițele.

Din nefericire, Daisy, una dintre fetițe a dezvoltat o infecție care s-a agravat și mai tare, iar micuța a pierdut lupta cu viața. Estimările medicilor nu erau prea încurajatoare nici pentru cealaltă fetiță, Lily, care avea doar 20% șanse de supraviețuire.

O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame: "Era de dimensiunea unui biscuite de Crăciun"

Însă micuța Lily, care a avut o greutate de doar 425 de grame la naștere, s-a dovedit a fi o luptătoare. Medicii de la spitalul din Oxford au fost și ei surprinși să constate evoluția micuței Lily.

Copleșită de emoții în ziua în care și-a putut ține în brațe fetița supraviețuitoare, Cheryl a comparat-o cu un pachet de biscuiți, având în vedere dimensiunea ei.

Imaginea cu micuța Lily la pieptul mamei sale, iar alături un pachet de biscuiți de Crăciun ambalați, au devenit imediat virale. Povestea fetiței supraviețuitoare a impresionat pe toată lumea.

O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame: "Era de dimensiunea unui biscuite de Crăciun"

O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame

„Mi-au zis asistentele că doar un noroc uriaș le va ține în viață pe fetițe, fiindcă șansele de supraviețuire sunt foarte mici. Am fost terifiată, nici nu știam dacă soțul meu va reuși să le vadă în viață.

După ce Daisy a murit, am început s-o compar pe Lily cu tot felul de obiecte, ca să-i măsor creșterea și ca să mă bucur de fiecare moment prețios pe care am șansa să-l trăiesc. Am vrut să țin minte fiecare pas mic prin care trece”, a mărturisit Cheryl Guile.

O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame: "Era de dimensiunea unui biscuite de Crăciun"

Astăzi, micuțul „biscuite de Crăciun” are deja două luni de viață și cântărește puțin peste 1 kilogram. Deși încă e fragilă, evoluția pare să meargă în direcția bună și atât medicii, cât și mama, sunt încrezători că în curând, micuța Lily va putea merge acasă la familia ei, să-și cunoască ceilalți patru frățiori mai mari.

Vezi si: Cântărea doar 325 de grame la naștere și încăpea în palma mamei. Cel mai mic bebeluș care s-a născut prematur în Marea Britanie | Demamici.ro

Vezi si: Momentul miraculos în care micuții gemeni prematuri se țin de mână în timp ce luptă să trăiască | Demamici.ro

Vezi si: Ramona Păuleanu și-a adus băiețelul acasă, după 8 luni de spitalizare. Prima imagine emoționantă cu gemenii împreună | Demamici.ro