Naștere cu final fericit. Trei paramedici suceveni au ajutat o gravidă să nască în ambulanță: „Nici când s-a născut al meu nu am fost așa emoționat” | Demamici.ro

Naștere cu final fericit. Trei bărbați au ajutat o gravidă să nască în ambulanță:

Poveste de naștere cu final fericit, în preajma Crăciunului. O femeie din Dolhasca, județul Suceava, a fost ajutată de trei paramedici, la miez de noapte, să-și aducă pe lume bebelușul, în siguranță.

Femeia era în luna a noua de sarcină și intrase într-un travaliu cu dureri puternice. La doar câteva minute de când femeia sunase la 112, o echipă formată din trei paramedici s-a prezentat la ea acasă și a condus-o către ambulanță.

Însă bebelușul se grăbea să vină pe lume mai devreme decât credeau cu toții: „Vai, vai, nasc!”, a strigat gravida către ei. Într-un act de mare curaj, cei trei paramedici au anunțat prin stație că au decis să asiste nașterea în ambulanță și s-au asigurat că bebelușul vine în siguranță pe lume și că mama este și ea în afara oricărui pericol.

Emoțiile au fost și ele pe măsură:

„Nici când s-a născut cel mic, al meu, nu am fost așa de emoționat. A fost ceva special! Acel moment când i-am văzut prima respirație și i-am auzit primul țipăt pe lumea asta, a fost ceva ce nu voi uita toată viața!”, a povestit unul dintre medicii de pe echipaj.

Naștere cu final fericit. Trei paramedici suceveni au ajutat o gravidă să nască în ambulanță

Povestea gravidei care a născut într-o ambulanță și asistată de cei trei paramedici suceveni a fost aplaudată și pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România.

Redăm mai jos postarea integrală care a relatat nașterea femeii. Postarea s-a viralizat imediat, primind mii de aprecieri și sute de felicitări în comentarii, pentru mamă, bebelușul ei și nu în ultimul rând, pentru cei trei paramedici eroi.

Chiar dacă nu reușiți să le vedeți foarte bine chipul, ei sunt paramedicii suceveni care azi-noapte au asistat nașterea unei gravide.
Era aproape de miezul nopții când au primit apelul: „Gravidă cu dureri în Dolhasca”.

– După adresă sunt aproape de noi! Ajungem imediat!

În 6 minute erau în fața porții.

– Soția! O doare tare burta! I-a cam venit sorocul de-acuma!
– Doamnă în ce lună sunteți?
– În luna a 9-a. Dar parcă dățile trecute nu a fost așa.
– Mai aveți copii?
– Cei 2 de acolo…
– Stați fără grijă, totul va fi bine! Iulian, pregătește kitul de nașteri! Să nu avem surprize!

Au apucat să meargă doar 20 de metri după ce au urcat-o în ambulanța SMURD.

– Vai, vai! Nasc!
– Iulian, oprește! Dă prin stație! Asistăm nașterea noi, aici!

Sandu, Florențiu și Iulian sunt pompieri paramedici cu multă experiență. Au văzut de toate pe timpul misiunilor. Însă emoțiile pe care le-au trăit pe timpul nașterii lui Vasilică nu le-au simțit niciodată.

„- Nici când s-a născut cel mic, al meu, nu am fost așa de emoționat. A fost ceva special! Acel moment când i-am văzut prima respirație și i-am auzit primul țipăt pe lumea asta, a fost ceva ce nu voi uita toată viața!” – ne-a povestit Sandu, comandantul de echipaj.

Felicitări, dragi colegi! Suntem mândri de voi!”

Vezi și: El este George, pompierul de la ISU Tulcea care a salvat de la moarte un bebeluș de 28 de zile. Copilul se înecase cu lapte | Demamici.ro

Vezi si: Viața unui copil de 3 ani, care s-a înecat cu o bomboană, salvată prin telefon de un paramedic. Dialogul dintre părinți și salvator

Vezi si: Masuri de prim ajutor pentru bebelusi! Manevrele care ii pot salva viata! EXEMPLIFICARE VIDEO