Patru gravide diagnosticate cu COVID-19 au nascut bebelusi sanatosi | Demamici.ro

Patru gravide diagnosticate cu COVID-19 au nascut bebelusi sanatosi | Demamici.ro

Patru gravide diagnosticate cu COVID-19 au nascut bebelusi sanatosi. Patru femei insarcinate din China, diagosticate cu coronavirus, au reusit cu succes sa isi aduca pe lume copiii. Bebelusii s-au nascut sanatosi, in ciuda faptului ca mamele lor au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Deocamdata nu exista suficiente studii care sa indice cu exactitate daca nou-nascutii sunt sau nu afectati de virusul din China.

Totusi, Roger Shapiro, profesor de imunologie si boli infectioase de la Harvard, a specificat ca bebelusii nu sunt afectati in mod sever de COVID-19.

Cel mai recent studiu desfasurat de medici arata ca nu exista motive de ingrijorare cu privire la o eventuala transmitere a virusului de la mama la copil.

Copiii nascuti de mamele infectate cu noul coronavirus nu au prezentat niciun simptom sau bolii, iar mamele nu au suferit complicatii la nastere.

Toate cele patru femei gravide au nascut la timp, iar in urma testarii bebelusilor, rezultatele au iesit negative.

Vezi si: Fetita de 12 ani, infectata cu COVID-19, respira cu ajutorul unui ventilator. „Lupta sa traiasca!” | Demamici.ro

Cum poate afecta coronavirusul sarcina unei femei

Patru gravide pozitive cu COVID-19 au nascut bebelusi sanatosi

Unele femei insarcinate pot avea virusul, insa fara sa prezinte simptome. In alte cazuri, virusul a fost contractat in ultima parte a sarcinii, atunci cand bebelusul este aproape sau complet dezvoltat.

Chiar si asa, riscuri pot exista, iar medicii atrag atentia. Daca gravida prezinta febra severa, simptome de gripa, iar mama se confrunta si cu alte afectiuni, sarcina poate fi afectata si va fi nevoie de o monitorizare mult mai atenta.

Vezi si: Mama din Italia, in carantina cu copiii: „Nu repetati si voi aceleasi greseli!” | Demamici.ro

Coronavirus in sarcina. Informatii esentiale pentru femeile insarcinate

Pentru inceput, este bine sa te informezi doar din surse de incredere.

Daca va ingrijoreaza ceva, puteti discuta si cu medicul dumneavoastra, care va va putea oferi cele mai bune si personalizate sfaturi.

Tot medicul va va informa care sunt demersurile necesare pentru nastere, in caz de imbolnavire cu COVID-19.

Patru gravide pozitive cu COVID-19 au nascut bebelusi sanatosi

Nu iesiti din casa, iar daca sunteti nevoita sa o faceti, fiti cat mai responsabila cu igiena mainilor si pastrati distanta fata de alte persoane.

Acasa, puteti sa pastrati la indemana medicamente anti-termice, pentru tratarea febrei sau fase sterile si termometru.

Poate fi virusul transmis copilului?

Daca ai suspiciuni ca ai contractat coronavirus in sarcina, trebuie sa stii ca deocamdata nu exista nicio dovada ca virusul poate fi transmis la copilul nenascut sau in timpul nasterii. Mai mult decat atat, exista studii care indica faptul ca virusul nu poate fi transmis vertical de la mama la fat si nici prin laptele matern.

sursa, foto: wamc.org

Vezi si: O mama, nevoita sa stea departe de fiul ei aflat pe moarte, din cauza coronavirusului | Demamici.ro