Bebeluș de 6 luni: primul caz de COVID-19 și boala Kawasaki în același timp | Demamici.ro

Bebeluș de 6 luni: primul caz de infecție cu COVID-19 și boala Kawasaki în același timp |Demamici.ro

Bebeluș de 6 luni: primul caz de COVID-19 și boala Kawasaki în același timp. Bebeluș de 6 luni din California, testat pozitiv cu noul coronavirus, după ce ajunsese la spital inițial cu complicații cauzate de boala Kawasaki.

Boala Kawasaki este o vasculită (leziune vasculară inflamatorie) multisistemică acută febrilă, întâlnită în 80% din cazuri la copilul sub 5 ani.

Această afecțiune cauzează inflamarea vaselor de sânge și poate duce și la oprirea inimii.
Fetița de doar 6 luni, internată la Spitalul de Copii Lucile Packard din Palo Alto, a fost testată pozitiv cu COVID-19 exact în ultima ei zi în spital.

Este primul caz diagnosticat cu boala Kawasaki și infecția cu COVID-19 simultan până la acest moment.

Bebeluș de 6 luni: primul caz de COVID-19 și boala Kawasaki în același timp. Primele simptome

Micuța Zara a fost adusă la spital de urgență cu simptome precum: febră și lipsa totală a apetitului. Medicii au diagnosticat-o cu infecție virală, i s-au dat antibiotice, iar mama a fost sfătuită să urmărească cu atenție evoluția ei.

Câteva zile mai târziu, fetița a ajuns iar la spital. De data aceasta prezenta iritații severe ale pielii, ochi roșii, mâini și picioare umflate, simptome clasice ale bolii Kawasaki.

Tratamentul pentru boala Kawasaki implică aspirină, terapie intravenoasă cu imunoglobină, pentru a reduce riscul dezvoltării unor anomalii la nivelul arterelor.

Odată cu noul tratament din spital, medicii au supus-o preventiv și unui test de depistare a noului coronavirus. Testul s-a întors pozitiv, în ciuda faptului că micuța Zara nu prezenta deficiențe respiratorii sau tuse. Mama și fetița au fost trimise acasă pentru 14 zile în carantină.

Vezi si: O profesoară are grijă de frățiorul nou născut al elevului său, în timp ce mama se reface după COVID-19 | Demamici.ro

Legătura dintre boala Kawasaki și infecția cu noul coronavirus

Bebeluș de 6 luni, diagnosticat cu boala Kawasaki și COVID-19. Legătura bizară descoperită de medici

După ce au analizat toate jurnalele medicale, specialiștii de la spitalul din Palo Alto au ajuns la concluzia că micuța Zara a fost primul copil de pe teritoril SUA diagnosticat cu COVID-19 și boala Kawasaki în același timp.

La nivel mondial, au fost semnalate mai multe cazuri de apariții ale unor boli inflamatorii în contextul infectării cu noul coronavirus.

Această afecțiune nouă, care seamănă cu boala Kawasaki, ar putea avea legătură de fapt tot cu infecția cu COVID-19. Medicii au denumit-o „Sindromul Pediatric Multi-Inflamator Potențial Asociat cu COVID-19”.

Inflamația poate ataca mai multe organe, să slăbească arterele, dar și funcțiile inimii.

Potrivit Departamentului de Sănătate din New York, majoritatea copiilor depistați cu acest nou sindrom au avut fie COVID-19, fie au dezvoltat anticorpi pentru COVID-19.

Bebeluș de 6 luni, diagnosticat cu boala Kawasaki și COVID-19. Legătura bizară descoperită de medici

„Nu știm exact boala reală cu care se confruntă acești pacienți. Tot ce putem spune este că seamănă cu boala Kawasaki pentru că implică tot afectarea sistemului cardiac”, a mai spus Dr Roshni Mathew, medic specialist pediatru în tratarea bolilor infecțioase.

Vezi si: A murit de COVID-19 la câteva zile după ce a născut. Nici nu a apucat să-și țină bebelușul la piept | Demamici.ro

Vezi si: Povestea noastră: Fiul meu de 4 ani s-a îmbolnăvit de COVID-19 | Demamici.ro

Vezi si: Primul bebeluș vindecat de COVID-19 a fost externat. Mama și-a strâns băiețelul la piept cu lacrimi în ochi | Demamici.ro