O fetiță de 3 ani a murit după ce-a rămas blocată în mașina de spălat. Părinții serveau cina și și-au dat seama târziu că lipsește | Demamici.ro

O fetiță de 3 ani a murit blocată în mașina de spălat. Părinții serveau cina și și-au dat seama târziu că lipsește

O fetiță de 3 ani din Franța a avut parte de un sfârșit tragic după ce a rămas blocată în mașina de spălat. Potrivit news.com, copila a rămas nesupravegheată, în timp ce părinții pregăteau cina în bucătărie.

După ce au servit masa împreună cu celălalt copil al lor mai mare, părinții au sesizat absența îndelungată a micuței lor, moment în care au început să o caute în toată casa.
În zadar, căci micuța lor era de negăsit.

Căutările au început și în afara casei, iar mai mulți vecini au ieșit din locuințele lor, mobilizați să o găsească pe fetiță.

Publicația franceză Le Parisien relatează că fetița a fost în cele din urmă găsită la 22:30 în apartamentul familiei, blocată în mașina de spălat din care nu a mai putut ieși.

Micuța a fost transportată de urgență la spital în stare critică, însă a fost declarat decesul la doar o oră după. Copila împlinise vârsta de 3 ani cu nici o săptămână înainte să moară.

Tatăl ei a fost cel care a găsit-o fără vlagă în mașina de spălat din locuința lor. Bărbatul a declarat presei că ușa de la mașină era închisă atunci când au ajuns la ea. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, însă deocamdată toate indiciile conduc către concluzia că fetița a murit accidental, prin sufocare, nefiind găsite alte urme de violență pe corp.

Blocată în mașina de spălat. Fetița de 3 ani a murit

Părinții care și-au pierdut fetița după ce s-a asfixiat în mașina de spălat au împreună 5 copii.

„Cel mai mare dintre copii are 18 ani, mai sunt trei fii cu vârstele între 7 și 16 ani și fetița cea mică, victima din acest caz”, au declarat autoritățile.

Potrivit detaliilor din anchetă, părinții care serveau cina doar cu unul dintre copiii lor la masă, nu și-au supravegheat nici ceilalți copii din casă în tot acel timp. O echipă de la Protecția Copilului a intervenit de asemenea în acest caz și urmează și o investigație socială să aibă loc.

Copilul trebuie mereu supravegheat. Top pericole din casă

Cazul fetiței care a murit asfixiată în mașina de spălat este unul rar, însă tocmai astfel de episoade trebuie să-i facă pe părinți să conștientizeze că pericolele pentru copil încep încă de acasă, nu doar pe stradă.

În orice gospodărie există numeroase obiecte care pot pune în pericol viața copilului, dacă micuțul nu este supravegheat în permanență.

Parintii trebuie sa elimine din casă orice factor, obiect sau stil de amenajare care poate fi periculos pentru copil. Casa poate fi securizată în etape.

  • inlocuirea prizelor cu unele acoperite de un capac
  • prinderea cablurilor de pereti pentru ca micutul sa nu se impiedice
  • inlaturarea obiectelor ascutite sau acoperirea lor cu protectii speciale
  • inlaturarea plantelor de la nivelul solului
  • fiarele de calcat, uscatoarele de par trebuie inlaturate din aria vizuala a copilului

Care sunt principalele lucruri din casa noastra carora trebuie sa le dam atentie in momentul in care devenim parinti:

1. Mobila nefixata

Copiii, in dorinta lor de explorare, nu simt iminenta pericolului. Asa se face ca exista o mare probabilitate ca micutul Spiderman sa inceapa sa se catare pe mobila. Trebuie sa ne asiguram ca aceasta este bine fixata in pereti. Un copil moare la fiecare doua saptamani dupa ce mobilierul se rastoarna peste el.

2. Televizorul

Televizoarele trebuie amplasate in asa fel incat micutii sa nu poata ajunge la ele. In cazul in care sunt la nivelul lor, e de preferat sa fie bine fixate printr-un suport special, in perete, astfel incat sa nu existe riscul sa cada peste copil.

3. Ferestrele

Parintii trebuie sa fie foarte atenti in momentul in care aerisesc camerele. Copiii trebuie supravegheati in permanenta in momentele in care ferestrele sunt deschise. Din nefericire, intr-un singur an, 150 de copii au murit dupa ce-au cazut pe geam.

4. Trusa de prim ajutor sau dulapul cu medicamente

Asigurati-va ca micutul nu ajunge sub nicio forma la dulapul in care sunt depozitate medicamentele sau la trusa de acordare a primului ajutor. La nivel mondial, la fiecare 8 minute se stinge cate un copil din cauza medicamentelor pe care le ingereaza dupa ce, din neglijenta parintilor, au avut acces la ele.

5. Substantele de curatenie

Fiecare mamica are un dulap in care depoziteaza produsele pe care le foloseste la curatenie. De regula, acestea contin substante chimice care pot provoca intoxicatii grave sau pot deveni chiar letale daca micutul le ingereaza. Anual un numar alarmant de copii ajung in spitale dupa ce s-au intoxicat cu produse chimice de uz casnic.

6. Obiectele din sticla

Mamici, ascundeti vesela si alte obiecte din sticla, astfel incat cel mic sa nu poata da de ele. Pe langa riscul de taiere in cazul in care astfel de obiecte se sparg, exista un risc foarte mare ca cel mic sa inchida cioburi, situatie care se poate termina tragic.

Vezi și: Băiețel de 7 ani, găsit mort în cuva mașinii de spălat. Joacă între copii cu sfârșit tragic la Tulcea | Demamici.ro