Mamicile aflate in concediu de crestere a copilului isi pot continua concediul pe perioada reglementata de decret VIDEO | Demamici.ro

Mamicile aflate in concediu de crestere a copilului isi pot continua concediul pe perioada reglementata de decret VIDEO | Demamici.ro

Mamicile aflate in concediu de crestere a copilului isi pot continua concediul pe perioada reglementata de decret. Anuntul a fost facut de catre Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc pe 27.03.2020.

Declaratii de presa sustinute de ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si de Seful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Danca.

Mamicile aflate in concediu de crestere a copilului isi pot continua concediul pe perioada reglementata de decret VIDEO | Demamici.ro

Mamicile aflate in concediu de crestere a copilului isi pot continua concediul

ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru: „Am inclus ca urmare a semnalelor primite prevederi clare privind posibilitatea ca mamica aflata in concediu de crestere a copilului sa-si continue acest concediu pe perioada reglementata de decret, dupa cum am asigurat fondurile pentru acoperirea stimulentului de insertie pentru acele mamici care doresc sa revina. Exista si asemenea situatii de mamici care doresc sa revina in activitate mai devreme.

Pentru ca din punct de vedere juridic cresele nu sunt unitati de invatamant, ele nefiind beneficiare ale prevederii pe care Ministrul Educatiei a anuntat-o si anume inchiderea unitatilor de invatamant pe perioada epidemiei, pe perioada aferenta decretului, prin ordonanta de urgenta de aseara am solicitat Guvernului sa includem si cresele printre acele unitati in cazul carora se suspenda activitatea astfel incat parintii avand copii la cresa sa poata beneficia de cadrul legal astazi in vigoare care le permite sa ramana acasa unul dintre dansii, sa-si ingrijeasca copilul, beneficiind de o indemnizatie ca sa poata ramane la domiciliu.”

Vezi si: Baietelul de 5 luni, din Suceava, diagnosticat cu COVID-19. Mama, lacrimi de durere si furie VIDEO | Demamici.ro

Programul „Euro 200” – elevii si studentii primesc echivalentul a 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator. Care sunt conditiile

ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru: „Pentru a sprijini copiii care, în această perioadă desfășoară lecțiile în sistem online, guvernul a aprobat o hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare, așa numitul program „Euro 200”.

Potrivit acestor reglementări, pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor și studenților în vederea achiziționării de calculatoare, pot cere bonuri elevii care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maxim 250 de lei. Pot aplica elevii și studenții din învățământul de stat sau particular în vârstă de până la 26 de ani. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro și este, repet, destinat achiziției de calculatoare”

Decretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei a fost semnat de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pe data de 16 martie 2020, ca urmare a situatiei epidemiologice determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul a peste 150 de tari.

La data de 11.03.2020 a fost declarata pandemia de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. La acea data, in lume erau aproximativ 160.000 de persoane infectate si peste 5800 de persoane decedate.

Cifrele actuale, 28.03.2020, arata ca la nivelul global s-au inregistrat 607310 de persoane infectate si 27677 decese.