Gabriela Firea propune inchiderea scolilor si gradinitelor pentru a limita raspandirea coronavirusului | Demamici.ro

Gabriela Firea propune inchiderea scolilor si gradinitelor pentru a limita raspandirea coronavirusului | Demamici.ro

Gabriela Firea propune inchiderea scolilor si gradinitelor. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus in aceasta dimineata inchiderea scolilor si a gradinitelor. Declaratiile au fost facute in cadrul Comandamentului de urgenta, convocat la Primaria Municipiului Bucuresti.

Primarrul general al Capitalei a declarat ca este mai bine sa prevenim decat sa ajungem „intr-o situatie delicata.”

„Eu îmi asum să fiu criticată, dar vreau să le transmit autorităților centrale că cel puțin pe raza municipiului București, unde suntem 4 milioane de suflete, școlile și grădinițele trebuie să fie închise pentru a limita rădspândirea coronavirusului.

Nu putem noi impune Comitetului pentru situații de urgență, dar putem face această rugăminte și propunere. Aceasta este propunerea noastră”, a declarat Firea, potrivit edupedu.ro.

Vezi si: Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc! Declaratiile ministrului Educatiei | Demamici.ro

Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a declarat la Digi24, ca se cauta solutii pentru realizarea cursurilor online, in eventualitatea in care cazurile de infectare cu coronavirus se inmultesc.

Posibilitatea suspendarii cursurilor a fost anuntata si de secretarul de stat Raed Arafat

„În primul rând, s-a aprobat procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ, în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecție cu coronavirus.

Această procedură a fost redactată de Institutul Național de Sănătate Publică și nu ia în considerare doar aspectele medicale. La propunerea Inspectoratului Școlar Județean, comisia de situații de urgență poate să analizeze alte criterii: criterii sociale, bazate pe discuțiile cu părinții șamd”, a explicat Raed Arafat, intr-o conferinta de presa.

Vezi si: Un bebelus de 17 zile s-a vindecat de coronavirus. Mama era infectata cu COVID-19 | Demamici.ro

Informare MAI cu privire la situatia infectarilor cu noul coronavirus

Gabriela Firea propune inchiderea scolilor si gradinitelor pentru a limita raspandirea coronavirusului | Demamici.ro

Ministerul Afacerilor Interne emite informari cu privire la situatia infectarilor cu noul coronavirus. Pana pe data de 8 marie, in Romania s-au inregistrat 14 persoane diagnosticate cu COVID-19. 5 dintre acestea au fost declarate vindecate.

Vezi si: Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro