Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc! Declaratiile ministrului Educatiei | Demamici.ro

Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc! Declaratiile ministrului Educatiei | Demamici.ro

Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc! Monica Anisie, ministrul Educatiei, a declarat la Digi24 ca se cauta solutii pentru realizarea cursurilor online, in eventualitatea in care cazurile de infectare cu coronavirus se inmultesc. Deocamdata, nu se pune problema inchiderii scolilor si universitatilor.

„Nu am luat în calcul închiderea unităților de învățământ pentru că, în afară de cazurile de la Timișoara, nu avem niciun caz confirmat.

Cu ministerul Sănătății am elaborat o procedură care prevede că, dacă există un caz confirmat, inspectoratul școlar județean, împreună cu direcția locală de sănătate publică, poate lua decizia suspendării cursurilor sau chiar închiderea clasei sau școlii. Depinde de gravitatea cazului”, a declarat Monica Anisie.

Vezi si: Un bebelus de 17 zile s-a vindecat de coronavirus. Mama era infectata cu COVID-19 | Demamici.ro

Monica Anisie a facut un apel la autoritatile publice de a dota scolile cu dezinfectant si sapun astfel incat sa se previna cazurile de imbolnavire. „Panica nu ne face bine”, a adaugat ministrul Educatiei.

Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc! Declaratiile ministrului Educatiei | Demamici.ro

Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc!

Posibilitatea suspendarii cursurilor a fost anuntata si de secretarul de stat Raed Arafat: „În primul rând, s-a aprobat procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ, în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecție cu coronavirus.

Vezi si: Un bebelus de 17 zile s-a vindecat de coronavirus. Mama era infectata cu COVID-19 | Demamici.ro

Această procedură a fost redactată de Institutul Național de Sănătate Publică și nu ia în considerare doar aspectele medicale. La propunerea Inspectoratului Școlar Județean, comisia de situații de urgență poate să analizeze alte criterii: criterii sociale, bazate pe discuțiile cu părinții șamd”, a explicat oficialul.

Declarații de presă susținute de secretarul de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, referitoare la gestionarea situației privind noul Coronavirus (COVID-19)

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Duminică, 8 martie 2020

Vezi si: Dr Mihai Craiu, sfaturi pentru parinti, in contextul tensiunii generata de coronavirus: „2% dintre toti bolnavii inregistrati au fost copii!” | Demamici.ro

Luni, 9 martie, va avea loc o sedinta a reprezentantilor Ministerului Educatiei cu unele ONG-uri pe tema solutiilor pentru introducerea cursurilor online in cazul agravarii epidemiei de coronavirus.

Activitatile cu peste 1000 de perrsoane, interzise

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a declarat intr-o conferinta de presa in aceasta dimineata ca se aproba „luarea masurii de interzicere a oricaror activitati care presupun participarea unui numar mai mare de 1000 de persoane”, pana pe 31 martie.

Termenul poate fi prelungit daca situatia la nivel european si mondial o impune. De asemenea, „pentru activitățile cu un număr mai mic de 1.000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivel local pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor și a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publice.”

Vezi si: Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro

Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro

SFATURI DE SANATATE PUBLICA. RAMAI SANATOS SI PROTEJEAZA-TE IMPOTRIVA INFECTIILOR!

  • Spălați-vă des pe mâini folosind apă și săpun sau soluție alcoolică de curățat
  • Acoperiți-vă gura și nasul cu o mască medicală, batistă sau folosiți plica cotului atunci când tușiți sau strănutați
  • Spălați-vă pe mâini după aceea și aruncați masca sau batista.
  • Evitați contactul personal apropiat cu persoanele ce prezintă febră și tușesc sau strănută și mergeți la medic dacă aveți febră, tușiți sau aveți dificultăți in respirație.
  • Dacă vă îmbolnăviți în timp ce călătoriți, cereți ajutor medical cât mai repede și informați personalul sanitar despre istoricul de călătorie
  • Atunci când vizitați piețe unde se comercializează animale vii, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și cu suprafețele care au fost în contact cu aceste animale