Dr Mihai Craiu, sfaturi pentru parinti, in contextul tensiunii generata de coronavirus: „2% dintre toti bolnavii inregistrati au fost copii!” | Demamici.ro

Dr Mihai Craiu, sfaturi pentru parinti, in contextul tensiunii generata de coronavirus:

Dr Mihai Craiu, sfaturi pentru parinti, in contextul tensiunii generata de coronavirus. In contextul epidemiei de coronavirus, dr. Mihai Craiu prezinta studii si cifre menite sa prezinte situatia cat mai aproape de adevar, fara sa alarmeze inutil, dar si fara sa pice in extrema cealalta, a ignorantei.

Sunt cazuri de copii bolnavi. Din totalul persoanelor infectate cu noul coronavirus 2% sunt copii si 1% copii cu varsta sub 10 ani. Nu s-a inregistrat nicio moarte in randul bebelusilor. Mai mult decat atat, sugarii nu au facut o forma grava a bolii.

Vezi si: Un bebelus de 17 zile s-a vindecat de coronavirus. Mama era infectata cu COVID-19 | Demamici.ro

Postarea dr. Mihai Craiu de pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii:

Pentru ca sunt multe emoții la mijloc, acum mai multe decât în urmă cu o săptămână, când nu exista un focar atât de aproape de noi (ma refer la Italia), doresc să fac ce ar trebui să facă toti specialiștii…

Adică să vorbesc despre fapte și să evoc soluții. Declarații iresponsabile au fost și vor mai fi făcute. În ambele sensuri. Atât cele care ridică epidemia COVID-19 la rang de catastrofă planetară cât și cele care vor lua în bătaie de joc problema.

Iar unii vor emite scenarii sau vor face predicții. Acestea nu ajută nimănui și inflamează inutil o situație deja tensionată.

Dr Mihai Craiu, sfaturi pentru parinti, in contextul tensiunii generata de coronavirus: "2% dintre toti bolnavii inregistrati au fost copii!" | Demamici.ro

Cateva FAPTE…

În acest articol din JAMA (Jurnalul Asociației Medicale din America) numit „Caracteristicile si Lecțiile importante pe care le-am invățat din epidemia COVID-19 din China”, sunt prezentate FAPTE, CIFRE.

1. El a fost publicat dupa o analiză a primelor 72.314 cazuri de infecție cu noul coronavirus.

2. Pentru părintii din România, și de oriunde, ar fi de reținut că 2% din toți bolnavii inregistrați au fost copii și că cei cu vârstă sub 10 ani reprezintă doar 1% din TOTAL.

3. NICIUN sugar infectat nu a murit până în prezent. Niciunul nu a făcut o formă extrem de gravă.

4. Nou-născutii mamelor cu pneumonie COVID-19 se pare ca nu au fost infectați intrauterin.

Cu alte cuvinte nu este cazul să luăm măsuri ciudate și să cheltuim sume astronomice pe remedii dubioase sau măști chirurgicale destinate unei protecții îndoielnice.

Vezi si: O tanara si bebelusul de 7 luni, suspecti de coronavirus. Alerta la Alba Iulia | Demamici.ro

Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro

Ce merge sigur?

Spălatul corect pe mâini (90% dintre noi o facem incorect și în grabă, mai puțin de 20 secunde) cu apă și săpun sau cu soluții alcoolizate speciale, evitarea atingerii ochilor, feței si a gurii cu mâinile nespălate și evitarea aglomerațiilor, mai ales în spații închise.

Ce ar mai putea merge? Să vorbim cu ai noștri copii. Să le spunem ca e normal să fie ingrijorați și să ii intrebăm ce simt. Să ii invățăm eticheta tusei (cu tușitul in cot sau în șervetel/batista de hartie de unică folosință) si să se spele corect pe maini, după ce ating suprafețe comune – clanțe, balustrade, obiecte de la locul de joacă, din parc etc

Să ne comportăm normal, fără să țipăm sau să ne vărsăm nervii si emoțiile in fața lor, sau pe ei! Nu vor intelege de ce mama și tata s-au transformat radical in comportament în ultimele zile.

Urmariți surse oficiale, nu știri de senzație sau site-uri obscure, specializate in teoria conspirației.

Vezi si: Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro