De ce nu e bine sa-ti pui copilul in premergator! Sfatul medicului VIDEO | Demamici.ro

De ce nu e bine sa-ti pui copilul in premergator! Sfatul medicului VIDEO | Demamici.ro

Premergatoarele in care multi au invatat sa mearga ar trebui evitate. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca micutii tinuti in aceste dispozitive invata gresit pasii, se dezvolta greu si risca sa se accidenteze. Parintii se grabesc sa cumpere premergatoare cu gandul ca cei mici vor invata mai repede sa mearga. De asemenea, premergatoarele sunt folosite si pentru a-i tine pe copii cateva minute ocupati, in timp ce mama sau adultul care ii pazeste isi vede de treburi prin casa.

De ce nu e bine sa-ti pui copilul in premergator! Sfatul medicului VIDEO | Demamici.ro

„Pentru ca si eu si mama lui am crescut cu premergator ne-am gandit ca e o idee foarte buna pentru el, mai ales ca e un copil foarte curios. Medicul pediatru ne-a spus insa ca-i incetineste cresterea, ca oasele nu se mai dezvolta asa de repede cum ar trebui pentru ca el e sustinut si automat nu pune toata laba piciorului jos”, a declarat tatal lui Andrei pentru Stirile Kanal D.

Specialistii avertizeaza ca riscurile la care sunt supusi copiii sunt destul de grave.

„Sistemul lor osteomuscular nu este destul de dezvoltat si in aceste conditii riscam sa avem deformatii ulterioare legate de picioruse mai ales, dar si tulburari legate de statica ale coloanei vertebrale. De asta e foarte important sa nu ardem etape, sa nu trecem peste mersul in 4 labe, daca si copilul agreeaza acest lucru. Atunci cand copilul este pregatit sa mearga, atunci cand paseste sustinut, cand se ridica singur la marginea patutului, atunci putem sa folosim aceste premergatoare, dar nu pentru o perioada foarte mare pentru ca asta suprasolicita aparatul osteomuscular al copilului”, a declarat Emiliana Costiug, medic pediatru.

De ce nu e bine sa-ti pui copilul in premergator! Sfatul medicului VIDEO | Demamici.ro

Studii facute in Marea Britanie indica faptul ca premergatoarele sunt principalele vinovate legate de accidentarile bebelusilor. 14.000 de copii ajung anual in spital din aceasta cauza. Printre posibilele accidente care se pot intampla din cauza premergatorului se numara: cazaturile, mai ales pe scari, traumatisme ale mainilor sau picioarelor, arsuri sau otraviri si asta pentru ca pot ajunge in locuri altadata inaccesibile.

Citeste si:

BUNICII CARE STAU CU NEPOTII TRAIESC MAI MULT! CERCETATORII AU DEZVALUIT SI ALTE BENEFICII | DEMAMICI.RO

GENETICA BEBELUSULUI – CE TRASATURI MOSTENESTE DOAR DE LA TATA | DEMAMICI.RO

MENIU SPECIAL PENTRU COPIII ALERGICI! MAMICA UNUI BAIETEL ALERGIC LA OUA A SCRIS O CARTE DE RETETE | DEMAMICI.RO