Genetica bebelusului – ce trasaturi mosteneste doar de la tata | Demamici.ro

Genetica bebelusului - ce trasaturi mosteneste doar de la tata | Demamici.ro

Un bebelus aduce multa fericire in sanul unei familii, insa starneste si o „intrecere” tacita intre cei doi parinti care isi disputa trasaturi din fizionomia micutului. E mai putin important cu cine credeti ca seamana copilul. Genetica aduce raspunsuri menite sa clarifice lucrurile. Exista anumite trasaturi pe care micutul sau micuta le mosteneste doar de la tatal sau.

1. Culoarea ochilor – este foarte probabil ca bebelusul sa mosteneasca genele tatalui in ceea ce priveste culoarea ochilor, insa este cunoscut faptul ca negrul si culorile inchise sunt dominante. Asadar, daca parintele are ochii caprui sau negri, cel mai probabil, si micutul ii va avea la fel.

2. Buzele – specialistii sustin ca, intotdeauna, bebelusul va mosteni forma buzelor tatalui

3. Inaltimea – Daca voi, mamicilor, sunteti mici de inaltime, exista sansa ca micutul vostru sa ii semene tatalui. Geneticienii sustin ca ambii parinti sunt responsabili de transmiterea genelor care tin de inaltime, insa se pare ca cele ale tatalui sunt decisive in stabilirea acestei trasaturi fizice.

4. Parul – se pare ca genele „responsabile” de desimea parului sunt mostenite tot de la tata. Pe de alta parte, ca si in cazul ochilor, genele dominante sunt cele ale culorii mai inchise. Asadar copilul va mosteni parintele care are culoarea parului mai inchisa.

5. Simtul umorului – pe langa aspectele care tin de personalitate si care se dezvolta in timp, un studiu recent a demonstrat ca stimtul umorului este codat in ADN si se mosteneste de la tata.

Din pacate exista si anumite probleme pe care copilul le poate mosteni tot pe linie paterna. Dintre acestea fac parte problemele legate de sanatatea mintala, dar si cele dentare.

Foto: Caroline Hernandez

Citeste si:

CHIAR SI DUPA NASTERE, O PARTE DIN COPILUL TAU RAMANE IN TINE. E DEMONSTRAT STIINTIFIC – MICROCHIMERISMUL FETAL | DEMAMICI.RO

PARINTI, MARE ATENTIE LA CE LE CUMPARATI COPIILOR! PERICOLELE ASCUNSE DIN JUCARII | DEMAMICI.RO

EXISTA MOS CRACIUN? RASPUNSURI PE CARE SA I LE DAI COPILULUI, RECOMANDATE DE PSIHOLOGI

COPIII NASCUTI IN DECEMBRIE SUNT SPECIALI! 6 MOTIVE CARE ITI FAC BEBELUSUL DEOSEBIT | DEMAMICI.RO