Rezolutie pentru noul an: Sa supravietuiesc | Demamici.ro

Rezolutie de noul an

Rezolutie pentru noul an, din perspectiva unei mamici. 

Am intrat in noul an si vad in jurul meu sau pe retelele de socializare oameni care mai de care mai motivati. Vor sa slabeasca, sa manance mai sanatos, sa gateasca mai des sau sa citeasca mai mult.

De-a lungul multor ani din viata mea am facut si eu parte din „grupul lor”. De revelion, imi pregateam nu doar o rezolutie pentru noul an, ci o intreaga lista de lucruri pe care imi doream sa le indeplinesc in anul ce avea sa vina.

Sa devin cea mai buna versiune a mea. Sa dezvolt obiceiuri care sa ma transforme in cea mai buna mama, cea mai buna sotie, cea mai buna prietena.

Insa anul acesta am lasat garda jos. 

Nu mai visez la cea mai buna versiune a mea. Nu pentru ca nu imi doresc, ci pentru ca viata de mama imi ocupa atat de mult timp, incat ma face sa ma simt de parca as fi mereu, in fiecare zi din an, la maraton.

Vezi si: Pentru tine, mamico, cand simti ca nu mai poti: „Asta inseamna sa fii mama cand nimeni nu te vede!” | Demamici.ro

Catre fiica mea: "Nu uita, meriti tot ce e mai bun!"

Viata mea se invarte intre copii, mofturilor lor la mancare, crizele de tantrum, vizite la medic. Incet, incet, partea mea preferata din zi este atunci cand copiii merg la culcare. 

Intr-adevar, nu a fost cel mai bun an pentru mine. Iar noul an va veni cu aceleasi provocari.

Anul acesta trebuie sa am grija de mine, insa nu prin abonament la sala, mancare organica sau cati litri de apa ar trebui sa beau pe zi, ci printr-o rezolutie de noul an care sa imi asigure echilibrul de care am eu nevoie in acest moment: somn, odihna, sa fiu ingaduitoare cu mine si sa reusesc sa imi gasesc linistea chiar si in mijlocul haosului.

Si la urma urmei, cine mai are nevoie de rezolutie pentru noul an, cand noi, mamele, punem oricum o presiune imensa asupra noastra. Fie ca realizam, fie ca nu. 

Vezi si: Poti sa ramai asa micut, la pieptul meu, inca un minut, te rog? | Demamici.ro

Mama si copilul in spital

Mereu e cate un colt din casa care trebuie curatat, mereu vor fi prea multe vase in chiuveta, mereu vom gasi prea multe rufe adunate in cosul de rufe.

Adevarul este ca ne ocupam mintea cu griji aproape inutile. Iar asta ne oboseste. Motiv pentru care energia si nevoile copiilor nostri par uneori ca ne coplesesc.

Adevarul este ca in acest moment copiii mei nu au nevoie de o mama care sa arate bine in colanti. Au nevoie de o mama care face tot posibilul sa ii iubeasca, asa cum sunt ei, chiar si in momentele imperfecte.

Asadar, mamico, anul acesta, creeaza-ti propria rezolutie de noul an. Una cu adevarat unica, care nu a mai fost poate pe lista ta pana acum: „Fii blanda cu tine”. 

In unii ani din viata nu vom dobori recorduri. In unii ani ne vom concentra doar pe supravietuire. Dar este bine si asa.