Mamele adevărate și corpul lor după naștere. Aceste fotografii sunt puternice și sincere | Demamici.ro

Mamele adevărate și corpul lor după naștere. Aceste fotografii sunt puternice și sincere | Demamici.ro

Mamele adevărate și corpul lor după naștere. „Vedeta X a născut și în 3 săptămâni a și avut ședință foto! Vai, cum îi arată abdomenul, n-are deloc celulită, nici vergeturi, nici nimic! Eu de ce nu arăt ca ea?” se întreabă multe mame care au născut și care nu sunt mulțumite de imaginea pe care o văd în oglindă.

Nu te lua după standardele false

Iar uneori acesta nici nu-și va mai reveni vreodată la cum arătă înainte de sarcină. Și atunci ce facem, dragi mame?

Ne lăsăm arătate cu degetul, ne afundăm în rușine, vinovăție și griji, ne înecam în lacrimi și în depresie?

Nu! Pentru că suntem fericite și recunoscătoare pentru ceea ce a reușit într-un mod miraculos – divin, de-a dreptul – să facă acest corp pe care „ceilalți” (cultura, societatea, media etc) îl doresc să fie conform unor „standarde” și de care nu sunt niciodată suficient de mulțumiți!

Fii recunoscătoare corpului tău!

Mamele adevărate și corpul lor după naștere. Și îi suntem recunoscătoare acestui corp pentru minunea pe care a făcut-o, crescând cu grijă în interior bebelușul nostru iubit, alăptându-l cu iubire, tinându-l în brațe ore în șir și făcând posibil ca lumea să fie mai frumoasă și mai bună cu un mic suflet luminos.

Cicatricile de pe corpul tău spun, de fapt, o poveste: ești mamă, ai dat naștere unui copil!

De aceea, ne vom cuprinde abdomenul, celulita, vergeturile, pielea lăsată, cicatricile rămase în urma sarcinii și nașterii, și vă vom spune că noi ne acceptăm exact așa cum suntem, mame mândre de corpul lor „imperfect” de după naștere.

Tot mai multe mame consideră că toată aceasta presiune de a slabi rapid, de a ascunde semnele nașterii, de a folosi intens Photoshop-ul, de a posta pe rețelele de socializare doar poze cu un corp revenit spectaculos după naștere, nu este deloc bună pentru sănătatea mintală a proaspetelor mame.

Hashtag „this_is_postpartum”

Mamele adevărate și corpul lor după naștere. Așa s-a născut în mediul online și valul „this_is_postpartum”, în care mamele protestează, dar și se învață unele pe celelalte să-și accepte corpul de după naștere, și să nu se judece (și să nu se lase judecate!) prea aspru de către ceilalți pentru „imperfecțiunile” aduse de sarcină și naștere.

Acestea sunt mamele care a susținut că e timpul că lumea să știe că există presiuni mult prea mari asupra femeilor în legătură cu felul în care arată corpul acestora după naștere și că s-a creat un cerc vicios legat de dietă, slăbire, frumusețe strandardizată, presiune inutilă, corpul mamei după naștere și realitatea pe care toți „ceilalți” trebuie să o știe.

Iar mama adevărată trebuie să învețe să-și accepte corpul, cu toate „imperfecțiunile” de după naștere. Și nu uita nicio clipă: cicatricile de pe corpul tău spun, de fapt, o poveste: ești mamă, ai dat naștere unui copil!

Vezi și: O mamă și-a fotografiat abdomenul după a cincea naștere, fără să-i pese de judecățile oamenilor: „E timpul să sărbătorim frumusețea noastră” | Demamici.ro

Vezi si: In costum de baie, dupa 3 nasteri. Postarea mamei despre corpul postpartum a devenit virala | Demamici.ro

Vezi si: Asa arata corpul femeii la cateva zile dupa nastere. Cu pruncii la piept, cu burta mare, cu lenjerie de unica folosinta | Demamici.ro

Vezi si: Ce nu-ti spune nimeni inainte sa nasti. O tanara mamica, despre sacrificiul mamelor: „Nimeni nu mi-a spus ca voi plange ore in sir!” | Demamici.ro