Gândurile unei mame, la scurt timp după ce și-a adus copilul pe lume: „Când devii mamă te schimbi. E o realitate” | Demamici.ro

Gândurile unei mame, la scurt timp după ce și-a adus copilul pe lume: „Când devii mamă te schimbi. E o realitate” | Demamici.ro

Gândurile unei mame, la scurt timp după ce și-a adus copilul pe lume: „Când devii mamă te schimbi. E o realitate”. Călătoria până la aducerea pe lume a unei vieți este plină de transformări. În cele nouă luni, timpul în care ești casa micuțului tău, te obișnuiești să ocrotești, să simți o a doua inimă bătând lângă a ta și, mai presus de toate, înveți să iubești necondiționat și mai presus de propria-ți ființă.

În momentul în care ajungi în maternitate pregătită să-ți vezi pentru prima dată puiul de om, părticică din tine, ești copleșită de emoții și de griji. Uiți să imortalizezi momente pe care peste ani vei vrea să le revezi.

După ore în șir de agonie și durere crâncenă auzi vocea bebelușului tău și o eliberare satisfăcătoare îți umple corpul. Ai reușit s-o faci și pe asta. Micuțul tău e bine și tu începi procesul de recuperare. De îndată ce ai minunea lângă tine, iei telefonul și începi s-o pozezi în fel și chip. Nu te mai saturi să-i privești chipul perfect și mânuțele dolofane.

Dar tu? Tu apari în vreo poză?

Poate, peste ani, vei vrea să-ți revezi călătoria. Să vezi transformările prin care a trecut corpul tău. Să-ți amintești cât de minunat este și cât de recunoscătoare trebuie să-i fii.

Gândurile unei mame, la scurt timp după ce și-a adus copilul pe lume

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Terri-Ann Michelle (@terriannmichelle)

„Mi-am făcut această poză la câteva ore după ce-am născut. Eram extenuată. Locul pe care copilul meu l-a ocupat timp de 8 luni era gol aici. El dormea în camera alăturată, atât de liniștit. Soțul meu plecase până acasă să facă un duș, să se odihnească și să vadă ce fac ceilalți copii.

M-am chinuit să mă dau jos din pat. Mă dureau toate după cele 36 de ore extenuante pe care a trebuit să le îndur și după cele două zile fără pic de somn. A trebuit să îmi adun toate forțele pentru a mă putea da jos din pat să merg la toaletă. Când am ajuns la baie m-am uitat în oglindă și mi-am făcut poza aceasta. Probabil e pentru ultima dată când voi mai arăta așa.

Mă bucur enorm că am făcut-o.

De multe ori ne uităm la pozele pe care le-am făcut bebelușului nostru în ziua nașterii. Ne minunăm cât de mult au crescut, dar rareori ne amintim propria călătorie. Rareori ne amintim și apreciem efortul imens prin care am trecut noi, mamele. Cât de mult am crescut și noi și cât de mult ne-am schimbat.

Când devii mamă te schimbi. E o realitate.”

Vezi si: Ce nu-ti spune nimeni inainte sa nasti. O tanara mamica, despre sacrificiul mamelor: „Nimeni nu mi-a spus ca voi plange ore in sir!” | Demamici.ro