Nasterea prin cezariana este si ea magica | Demamici.ro

Nasterea prin cezariana este si ea magica |Demamici.ro

Nasterea prin cezariana este alternativa nasterii naturale. Operatia de cezariana implica nasterea chirurgicala a unui copil printr-o incizie la nivelul abdomenului si uterului mamei. Ea are loc atunci cand mama nu poate naste natural, din diverse motive medicale, fatul se afla in pericol si trebuie accelerata nasterea sau in functie de dorinta mamei.

In Romania, peste 60% dintre femei nasc prin cezariana. Desi nasterea prin cezariana este cu totul alta, prin comparatie cu o nastere naturala, ea ramane cu siguranta la fel de magica.

Indiferent de cum alegi sa nasti, momentul in care iti tii bebelusul la piept nu ti-l poate lua nimeni. Primele secunde din viata lui, in care ii auzi glasul, iar apoi simti cum incepe sa se linisteasca odata ce te simte din nou aproape… aceasta este nasterea.

Vezi si: Recuperarea dupa cezariana. Ce as fi vrut sa stiu inainte de operatie| Demamici.ro

Operatia de cezariana este si ea magica

Iata cateva imagini care vorbesc de la sine. Nasterea prin cezariana are momente la fel de frumoase si emotionante ca si nasterea naturala.

„Planuiam sa te aduc pe lume acasa, la fel ca pe surioara ta. Insa Mama Natura, dar si un bebelus nascut in zodia Pesti, au avut alte planuri. Ai decis sa iti schimbi pozitia picioruselor chiar pe ultima suta. Medicul se amuza, spunea ca arati ca un mic Buddha in timp ce mediteaza, cu picioarele incrucisate.

Vezi si: Sfatul unei mamici care a fost nevoita sa nasca prin cezariana: „Nu va mai comparati cu alte persoane!” | Demamici.ro

Operatia de cezariana este si ea magica

Asa ca n-am avut incotro si am ales nasterea prin cezariana. Te-am adus pe lume intr-o sala de operatie alaturi de niste oameni incredibili, profesionisti si unde am simtit din plin bucuria si fericirea.

Exact asa cum ar trebui sa fie fiecare nastere!”, este mesajul unei mame care nu doar ca isi dorea sa nasca initial natural, insa isi dorea sa o faca si intr-un mod traditional, acasa.

Operatia de cezariana este si ea magica

„Expresia mea atunci cand mi-am vazut bebelusul pentru prima data si urma sa il tin in brate, dupa ce am visat atata timp la acest moment”, este mesajul unei alte mame care s-a chinuit multa vreme sa ramana insarcinata, iar tratamentele de fertilitate nu au fost straine de ea.

Operatia de cezariana este si ea magica

Operatia de cezariana este si ea magica

„O fotografie care sa imi aduca aminte de clipa in care am auzit glasul fiului nostru pentru prima data. Nasterea prin cezariana nu a fost parte din planul initial, insa medicii mi-au recomandat interventia chirurgicala.

Operatia de cezariana este si ea magica

Eu si bebelusul am fi fost feriti, astfel, de multe riscuri. A fost cea mai usoara decizie pe care am fost nevoita sa o iau. Recuperarea nu a fost una usoara.

In plus, simteam ca am „fentat” cumva nasterea. Insa apoi mi-am dat seama ca indiferent de cum am ales sa il aduc pe lume, orice fel de nastere este… nastere”, este mesajul unei alte mame care s-a confruntat cu probleme in timpul sarcinii.