Sfatul unei mamici care a fost nevoita sa nasca prin cezariana: „Nu va mai comparati cu alte persoane!” | Demamici.ro

Sfatul unei mamici care a fost nevoita sa nasca prin cezariana:

Sfatul unei mamici care a fost nevoita sa nasca prin cezariana. O proaspata mamica a fost nevoita sa-si aduca pe lume fetita prin cezariana. In cazul ei, interventia chirurgicala nu a fost o alegere, ci o necesitate. Pozitia fetitei a facut imposibila nasterea naturala, cu toate ca mama si-ar fi dorit-o.

„E a noua zi de cand am devenit mama a doi copii si nu a fost deloc usor. Imi amintesc si acum discutiile in care se spunea ca cezariana este varianta cea mai usoara prin care o femeie poate aduce pe lume un copil.

Pentru mine nu a fost o alegere, ci o necesitate. Avand uter bicornuat, Luna a ramas blocata intr-o pozitie care nu a permis nasterea naturala. Doctorul care s-a ocupat de mine a fost nevoit s-o traga afara cu toata puterea, intr-o operatie care pentru mine a fost cea mai traumatizanta experienta prin care am trecut.

Asa ca nu va comparati niciodata cu alte persoane si nici povestile nasterilor voastre cu cele ale altor mame. Fiecare femeie e unica si fiecare nastere la fel. Fertilitatea ta, sarcina, nasterea, stilul de parenting, toate sunt deciziile si experientele tale, nu ale altcuiva!”

Sfatul unei mamici care a fost nevoita sa nasca prin cezariana: "Nu va mai comparati cu alte persoane!" | Demamici.ro

Nu va mai comparati cu alte persoane!

Daca pentru alte mame cezariana a fost o varianta usoara, pentru ea interventia chirurgicala a fost un chin. Fiecare femeie e diferita. Fiecare corp reactioneaza altfel la durere si fiecare organism are propria capacitate de recuperare.

Daca pentru „X” sau pentru „Y” nasterea naturala a fost usoara, asta nu inseamna ca la fel va fi pentru orice femeie. Acelasi lucru este valabil si in cazul operatiei.