Mamă cu 5 copii la 29 de ani. Patru dintre ei, născuți în același timp. Primul an cu cvadrupleții, un sport extrem! | Demamici.ro

Mamă cu 5 copii la 29 de ani. Patru dintre ei, născuți în același timp. Primul an cu cvadrupleții, un sport extrem! | Demamici.ro

Mamă cu 5 copii la 29 de ani. Patru dintre ei, născuți în același timp. Primul an cu cvadrupleții, un sport extrem! Mamă de 5 copii, la nici 30 de ani. Este povestea unei tinere din Ohio, SUA, a cărei viață a luat un cu totul alt curs, odată cu a doua sarcină.

Dayna Childress și-a întemeiat de tânără o familie, alături de marea ei iubire din liceu, cu care s-a și măritat.

În anul 2015, cei doi au întâmpinat venirea pe lume a primului lor copil, un băiețel pe nume Lincoln.

La 9 luni de când a devenit mamă, Dayna și soțul ei au decis că e timpul pentru al doilea copil, astfel încât, diferența de vârstă dintre cei doi să nu fie prea mare.

Însă au urmat trei sarcini pierdute la rând din motive pe care nici astăzi nu le cunoaște.

Mamă cu 5 copii la 29 de ani. Patru dintre ei, născuți în același timp

Dayna a început să urmeze un tratament de fertilizare timp de un an de zile, iar după ce l-a încheiat a venit și vestea bună. Era în sfârșit însărcinată, nu cu unul, ci cu patru bebeluși!

Mamă la 29 de ani cu 5 copii. Patru dintre ei sunt născuți în același timp

Acum, Lincoln are trei frați mai mici (Simon, Willis, Otto) și o surioară (Willow), născuți prematur, la aproape 29 de săptămâni, cu 1,3-1,4 kg fiecare.

Viața cu 5 copii: cum e să te împarți între copilul de acasă și cei 4 bebeluși de la terapie intensivă

Micuții cvadrupleți ai Daynei au venit pe lume ceva mai devreme și au avut câteva probleme. Ei au fost ținuți o perioadă la incubator, iar timp de câteva săptămâni bune totul a fost extrem de stresant pentru mămică.

Dayna a povestit pe blogul ei că îi era greu să se împartă între familia de acasă, și bebelușii nou născuți rămași la spital. Dayna a simțit pentru prima dată că ar vrea să se poată împărți în două, să poată fi alături de toți copiii ei.

Nici de la spital veștile nu erau prea bune. Unul dintre bebeluși era suspect de probleme neurologice care i-ar fi afectat în timp calitatea vieții. Micuțul a fost însă un luptător, iar analizele făcute la 1 an au arătat că totul este în regulă cu el.

Mamă la 29 de ani cu 5 copii. Patru dintre ei sunt născuți în același timp

”Eu sunt o persoană independentă, nu cer ajutor prea mult. Iubesc tot ceea ce ține de a fi mamă. Dar să fii mamă de copii aflați la terapie intensivă înseamnă să renunți la prima schimbare de scutec, prima băiță, primul îmbrăcat, prima hrănire.

O prietenă m-a sfătuit ca, în loc să mă întristez de toate aceste prime momente de care nu mă pot bucura, să mă gândesc la cele de care voi avea parte când ei vor veni acasă. A fost cel mai bun sfat pe care l-aș fi putut primi atunci”, scria Dayna pe blogul ei.

Alăptatul celor patru bebeluși, un sport extrem: „Îi hrănesc exclusiv cu lapte de la sân”

Mamă la 29 de ani cu 5 copii. Patru dintre ei sunt născuți în același timp

Hrănirea exclusiv cu lapte matern a fost una din ambițiile ei personale, încă de când a aflat că va deveni mamă. Iar odată cu problemele de la naștere a celor patru bebeluși, Dayna s-a încăpățânat și mai tare să nu apeleze la formulă, pentru a întări imunitatea bebelușilor ei.

Soluția în cazul ei a fost să apeleze la pompă și să scoată tot laptele necesar celor patru copii pentru a-i hrăni exclusiv cu lapte matern.

„Când îți hrănești direct copilul la sân, se creează o legătură specială între tine și bebelușul tău dulce. Când pompezi, ai o mașinărie în față și numeri minutele în care ai de stat în fața ei.

Dacă bebelușul e sănătos și crește bine, nu contează dacă alegi lapte mtern sau formulă. În cazul meu, a fost o ambiție personală să le ofer cât de mult lapte matern”.

Mamă cu 5 copii la 29 de ani. Patru dintre ei, născuți în același timp. Primul an cu cvadrupleții, unul plin de provocări

Mamă la 29 de ani cu 5 copii. Patru dintre ei sunt născuți în același timp

Practic, întreaga lor viață s-a dat peste cap cu totul, odată cu venirea pe lume a cvadrupleților. Pe lângă săptămânile și nopțile petrecute la Terapie Intensivă, au urmat multe alte schimbări: muls continuu cu pompa pentru a scoate lapte pentru bebeluși, mutat într-o casă nouă, o mașină nouă, începerea diversificării, dar și să găsească timp să se împartă între nevoile cvadrupleților și cele ale lui Lincoln, băiețelul mai mare.

Mamă la 29 de ani cu 5 copii. Patru dintre ei sunt născuți în același timp
Din fericire, micuțul Lincoln a fost înțelegător și chiar a învățat și el, la rândul lui, să aibă grijă de frățiorii săi mai mici.

Pe măsură ce aceștia au început să mai crească, familia a început să iasă din ce în ce mai mult, cu noua mașină, mai încăpătoare față de cea folosită când familia era alcătuită doar din trei membri.

S-au bucurat pentru prima dată de o zi la plajă în formula completă, iar acest lucru pentru ei a fost o aventură de când au ieșit din casă și până s-au întors înapoi.

Vezi si: 5 copii din 2 sarcini. La 30 de saptamani, mamica a adus pe lume cvadrupleti | Demamici.ro

Vezi si: A nascut 4 bebelusi in 11 luni si nu sunt cvadrupleti | Demamici.ro