A nascut 4 bebelusi in 11 luni si nu sunt cvadrupleti | Demamici.ro

A nascut 4 bebelusi in 11 luni si nu sunt cvadrupleti | Demamici.ro

A nascut 4 bebelusi in 11 luni, iar ultima sarcina a fost cu adevarat miraculoasa.
Este povestea lui Becky John, o mama de 30 de ani din Marea Britanie care poate fi considerata cu adevarat „eroina”.

Inca din timpul primei sarcini, Becky si sotul ei s-au gandit ca ar fi frumos ca fetita lor Mya sa aiba un frate sau o surioara de varsta apropiata cu ea.

Asa ca, la scurt timp dupa nasterea fetitei au incercat din nou sa conceapa. Nimeni din familie nu avea sa prevada surpriza. Becky John a ramas insarcinata cu tripleti, pe cale naturala.

„Ma uitam la monitor in timpul ecografiei si nu imi venea sa cred. Am numarat bataile inimii copilasilor, una cate una. Era totul real. Eram insarcinata cu tripleti”, isi aduce aminte mamica.

A nascut 4 bebelusi in 11 luni si nu sunt cvadrupleti | Demamici.ro

Citeste si: Sarcina gemelara – cum apare si cum se recunoaste sarcina multipla | Demamici.ro

Bebelusii au fost conceputi pe cale naturala si proveneau din fecundarea a trei ovule separate, situatie extrem de rara.

Sarcina gemelara sau curajul de a aduce pe lume nu una, ci doua vieti

A nascut 4 bebelusi in 11 luni, iar la final de an familia lor se marise considerabil

Cei doi parinti mai au impreuna o fiica mai mare de 9 ani. Dupa ce-a de-a treia sarcina, Becky si John se puteau mandri cu o familie mare, cu 5 copii.

„Burta mea era atat de mare, incat abia ma puteam misca. Sotul meu devenise putin ingrijorat. Se gandea, la fel ca si mine, cum ne vom descurca cu atatia copii mici”.

„Kayla, fetita cea mare, este incantata de noii ei fratiori si surioare. Si ma bucura enorm sa stiu ca Mya si tripletii vor creste impreuna, avand o varsta atat de apropiata”, au mai spus parintii.

A nascut 4 bebelusi in 11 luni si nu sunt cvadrupleti | Demamici.ro

Ryan, Raya si Phoebe au venit pe lume in luna ianuarie, prin cezariana. „Eram pur si simplu imensa. Abia ma puteam misca. Nici nu era de mirare avand in vedere ca doar greutatea bebelusilor era de aproape 7 kilograme. Nu-mi venea sa cred. Ma simteam usurata ca erau bine si sanatosi”, a adaugat Becky John.

Vezi si: Sarcina gemelara. Curajul de a aduce pe lume nu una, ci doua vieti | Demamici.ro

Cum se recunoaste sarcina multipla

Fertilizarea in vitro creste sansa de a avea o sarcina gemelara sau chiar multipla.

Medicul isi va da seama ca are de-a face cu o sarcina multipla atunci cand uterul este mai mare decat normal sau cand se asculta in mai mult de un loc bataile cordului fetal. Astfel, sarcina gemelara sau multipla va fi confirmata doar la ecografie.

Vezi si: Sarcina gemelara la 37 de saptamani! Dupa 5 zile, mamica a nascut | Demamici.ro