Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul | Demamici.ro

Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul | Demamici.ro

Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul. Cei mai mici pacienti diagnosticati cu coronavirus s-au dovedit a fi si cei mai luptatori. Este povestea bebelusilor Mason si Ava, din Marea Britanie, in varsta de 6, respectiv, 7 saptamani.

Mason Atton din Chesterfield a ajuns pe mainile medicilor cu temperatura de 39 de grade Celsius si o criza puternica de plans. Parintii nu stiau cum sa isi linisteasca copilul si abia la spital au aflat diagnosticul de care se temeau.

Bebelusii Mason si Ava au invins coronavirusul nici doua luni de viata
Micuta Ava da Silva Jules, din nordul Londrei, prezenta alte simptome: fetita nu mai voia sa fie hranita, prezenta febra si episoade de wheezing.

Bebelusii Mason si Ava au invins coronavirusul nici doua luni de viata

Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul

Astazi, cei mai mici pacienti infectati cu coronavirus din Marea Britanie s-au vindecat complet.

Parintilor le-a fost extrem de greu in aceasta perioada. Mama Avei a suferit enorm din cauza ca nu si-a putut veghea bebelusul in spital, fiindca a fost nevoita sa stea acasa in autoizolare.

De cealalta parte, tatal micutului Mason a tras un semnal de alarma in randul tuturor parintilor, dupa ce tot mai multe cazuri de imbolnaviri cu COVID-19 au fost raportate si in randul infantilor.

Bebelusii Mason si Ava au invins coronavirusul nici doua luni de viata

„Nu-i ascultati pe cei care va zic ca virusul nu poate fi transmis si la copii. Ii poate afecta chiar si pe nou nascuti. Sunati la urgente si cereti ajutor, daca suspectati ceva”, a declarat Shaun Atton, potrivit Dailymail.co.uk.

Bebelusii Mason si Ava au contractat virusul de la unul dintre parintii lor. Asimptomatici, in prima instanta, adultii si-au dat seama ca au adus virusul in casa cand era deja prea tarziu.

Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul. Tratament COVID-19 pentru bebelusi. Cum s-au recuperat copiii

In momentul in care au izbucnit episoadele de febra puternica, parintii copiilor au sunat la numarul de urgente si au asteptat indicatiile medicilor.

Medicii au solicitat transportarea lor de urgenta la spital, acolo unde li s-a administrat un tratament pe baza de paracetamol.

Bebelusii Mason si Ava au invins coronavirusul nici doua luni de viata

„Pediatrul ne-a spus ca, desi simptomele virusului vor dura doar cateva zile, efectele adverse produse de coronavirus vor fi resimtite pana la 6 saptamani, din momentul infectarii”, a mai spus tatal lui Mason. Printre efectele adverse se numara si livedo reticularis, o anomalie a circulatiei sangvine cutanate.

efecte adverse coronavirus

Micuta Ava, in varsta de 7 saptamani, a fost initial suspectata de meningita. Totusi, medicii au testat-o si pentru COVID-19, iar rezultatul a iesit pozitiv.

„Eram devastata, mai ales ca nu ii puteam fi alaturi. La spital, au fost izolati de ceilalti bebelusi, iar asistentele nu intrau niciodata la ea fara sa fie echipate corespunzator. Pe Ava au tinut-o in spital 2 zile, iar apoi i-au dat drumul acasa”, a mai spus mama Avei.

Vezi si: Zambetul unui bebelus care a invins coronavirusul, simbolul sperantei | Demamici.ro

Vezi si: Lumea poate fi un loc infricosator, puiule, dar tu esti linistea mea | Demamici.ro