Un caz de COVID-19, confirmat într-o grădiniță din municipiul Iași | Demamici.ro

Un caz de COVID-19, confirmat într-o grădiniță din municipiul Iași | Demamici.ro

Un caz de COVID-19, confirmat într-o grădiniță din municipiul Iași. Un angajat al unei grădinițe din Iași a fost depistat pozitiv pentru virusul SaRS-CoV-2. Persoana a fost testată la cerere după ce a acuzat simptome specifice infecției cu COVID-19.

Potrivit primelor informații angajatul grădiniței din Municipiul Iași a intrat în contact atât cu colegii, cât și cu părinții copiilor care au venit să-și depună dosarele pentru inscrierea copiilor la unitatea respectivă de învățământ. DSP urmează să efectueze o anchetă epidemiologică în acest caz.

Un caz de COVID-19, confirmat într-o grădiniță din municipiul Iași | Demamici.ro

„Se confirmă din păcate un nou caz pozitiv cu virusul Covid 19 al unui angajat de la o grădiniță din Municipiul Iași. Din motive de confidențialitate și de protejare a identității, nu putem face public numele unității. Ni s-a confirmat însă că DSP urmează să facă ancheta epidemiologică.

Din informațiile pe care le avem, respectivul a avut contact atât cu o parte dintre colegi, dar și cu foarte mulți părinți, care au venit să depună dosar pentru înscrierea copiilor la respectiva grădiniță.

Dorim să atragem atenția că în situația în care lucrurile se vor complica pentru angajații din respectiva unitate, în sensul agravării sau descoperirii altor cazuri, suntem hotărâți să tragem la răspundere oficialii instituțiilor centrale care într-un mod iresponsabil au generat aceste situații. Vom reveni cu detalii despre acest caz, în momentul în care vom avea informații și despre starea de sănătate a celorlalți angajați”, Laviniu Lăcustă, Preşedintele USLIP Iaşi.

Un caz de COVID-19, confirmat într-o grădiniță din municipiul Iași | Demamici.ro

Vezi si: Primul bebeluș vindecat de COVID-19 a fost externat. Mama și-a strâns băiețelul la piept cu lacrimi în ochi | Demamici.ro

Un caz de COVID-19, confirmat într-o grădiniță din municipiul Iași. A mai fost depistat un caz de coronavirus la un elev de la „Liceul cu Program Sportiv Iași”

Copilul este în clasa a VIII-a și ar fi luat virusul de la bunica sa. Băiatul a intrat în contact și cu alți colegi.

„Pe data de 6 iunie 2020 a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată conform metodologiei, având în vedere că adolescentul a fost contact direct cu caz confirmat.

Acesta a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic şi starea de sănătate este bună. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.

Mai precizăm că la începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare şi că acestea vor fi efectuate şi în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs pentru examenele naţionale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

Vezi si: Bebeluș de 45 de zile, infectat cu COVID-19, externat de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor | Demamici.ro