Andreea Balan a ales sa nasca prin cezariana: „Mi-a placut sa fiu relaxata, sa nu existe durerile travaliului!” | Demamici.ro

Andreea Balan a ales sa nasca prin cezariana:

Andreea Balan urmeaza sa nasca in cateva zile. Artista va aduce pe lume cea de-a doua fetita, pe Clara Maria. Pe ultima suta de metri, Andreea Balan a fost la consultul preanestezic si a impartasit experienta cu fanii din mediul online.

Mai mult decat atat, vedeta a marturisit ca a decis sa nasca prin cezariana si la prima nastere si la cea de-a doua. Andreea si sotul sau, George Burcea, mai au o fetita de 2 ani, pe Ella Maya.

Andreea Balan a ales sa nasca prin cezariana: "Mi-a placut sa fiu relaxata, sa nu existe durerile travaliului!" | Demamici.ro

„Am intalnit doctorul anestezist care se va ocupa de anestezie in timpul operatiei de cezariana si am aflat foarte multe lucruri. Mi s-au pus foarte multe intrebari despre istoricul meu medical, daca am suferit anumite boli, daca am anumite alergii, daca stau bine cu stomacul si asa mai departe.

Mi s-a luat sange pentru ca in functie de toate aceste informatii se stabileste tehnica de anestezie care se va folosi in timpul operatiei. Consultul este vital pentru toate viitoarele mamici indiferent daca nasc natural sau prin cezariana pentru ca doctorul anestezist trebuie sa aiba toate informatiile.

Este cel mai important control din ultima perioada a sarcinii care ajuta ca nasterea sa aiba loc in conditiile cele mai bune pentru viitoarea mamica. Nu-mi este frica de aceasta anestezie. Am incredere in doctorul anestezist, am incredere in doctorita mea doamna Elena Voiculescu care ma monitorizeaza de peste 10 ani si cu care am nascut-o si pe Ela.

Chiar am iubit cateterul. De obicei se scoate furtunasul la 24 de ore dupa nastere, eu am cerut sa-l mai tin inca 2 zile. De fiecare data cand simteam ca ma apuca durerile operatiei mi se introduceau calmantele.

Andreea Balan a ales sa nasca prin cezariana: "Mi-a placut sa fiu relaxata, sa nu existe durerile travaliului!" | Demamici.ro

M-au intrebat foarte multe mamici cum voi naste. Voi naste prin cezariana pentru ca asa am nascut-o si pe Ella Maya. Sunt cazuri in care poti sa nasti natural si dupa cezariana, dar la 35 de ani eu aleg sa nasc tot prin cezariana. Atunci cand am nascut-o pe Ella Maya m-am documentat foarte bine pro si contra nasterii prin cezariana sau naturala si asa mai departe si am ales la 32 de ani, cat aveam atunci, sa nu intru in aceasta loterie a travaliului.

Nu stii niciodata cat stai intr-un travaliu. Poti sa stai o ora, 2, 5, 7 10 si poate sa ti se rupa apa in timpul noptii sa ajungi cu disperare la spital. Am ales sa nu existe aceasta disperare si panica inainte, sa existe doar durerile de dupa operatie. Am nascut-o pe Ella Maya la 09:00 dimineata.

Am ajuns happy la spital, am fost luata de personal, ingrijita, mi s-au explicat toti pasii si asa mai departe. Mi-a placut sa fiu relaxata, sa ajung relaxata la spital, sa nu existe durerile travaliului.

Pe Ella am nascut-o la 38 de saptamani pentru ca aveam oricum risc de nastere prematura din saptamana 30 si am decis cu doamna doctor ca la 38 de saptamani sa vina pe lume. Clara va veni pe lume la 39 de saptamani.

Andreea Balan a ales sa nasca prin cezariana: "Mi-a placut sa fiu relaxata, sa nu existe durerile travaliului!" | Demamici.ro

M-am simtit foarte bine in sala de nasteri. Tot personalul m-a facut sa ma simt foarte bine, sa ma relaxez, sa nu-mi fie frica foarte tare. In 5 minute a iesit Ella Maya. Am auzit-o cum scanceste si mi-au dat lacrimile.

A durat 30 de minute coaserea operatiei. Tot procesul in sine mi s-a parut destul de ok. Bineinteles ca am avut dureri ulterior. Mi-am revenit destul de repede. La 3 saptamani, o luna nu mai simteam nimic.

Tragand linie, mi-a placut operatia de cezariana, de aceea am ales din nou tot operatia de cezariana. Admir mamele care aleg sa nasca natural si sa se chinuie in acel travaliu, dar eu dupa 30 de ani am decis, stiind ca dupa 30 de ani nu mai nasti la fel de usor, nu mai e dilatarea la fel de rapida si usoara ca la 25 de ani, am decis sa am 2 copii prin 2 operatii de cezariana”, a povestit Andreea Balan.

Andreea Balan a ales sa nasca prin cezariana: "Mi-a placut sa fiu relaxata, sa nu existe durerile travaliului!" | Demamici.ro

Citeste si:

ANDREEA BALAN A ALES NUMELE FETITEI DIN BURTICA! ARTISTA POATE NASTE ORICAND | DEMAMICI.RO

ANDREEA BALAN, INSARCINATA CU CEL DE-AL DOILEA COPIL: “CU ELLA AM ALES SA ALAPTEZ FIX O LUNA CA SA POT MERGE LA CONCERTE FARA SA MA MULG PRIN BAI!” | DEMAMICI.RO

LAURA COSOI, CU FETITA IN MALDIVE! IMAGINI DIN VACANTA – CAT DE FRUMOASA E MICUTA RITA | DEMAMICI.RO