Vacanță de primăvară de o lună. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu | Demamici.ro

Vacanță de primăvară de o lună. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu | Demamici.ro

Vacanță de primăvară de o lună. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației a propus marți, 23.03.2021, modificarea structurii anului școlar astfel încât vacanța de primăvară să se prelungească cu trei săptămâni. Va începe pe 2 aprilie și se va termina pe 4 mai astfel încât să cuprindă atât Paștele catolic (2 aprilie), cât și pe cel ortodox (4 mai).

Vacanță de primăvară de o lună. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare – şi vom anunţa acest lucru – extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat. Al patrulea avantaj – să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a, clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, a declarat Cîmpeanu, la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior.

Potrivit propunerii Ministrului Educației, un avantaj îl constituie păstrarea datelor pentru examenul de bacalaureat (28 iunie – 1 iulie), examen care va necesita prezența fizică.

„Alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a IV-a şi a VI-a. La clasa a II-a vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanţa cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstrează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat”, a mai anunţat Sorin Cîmpeanu.

Ultimele raportări epidemiologice: 192 elevi infectați și 115 angajați din sistemul de învățământ. Este în mod evident o creștere față de până acum.

Vezi si: Stimulentul de reinserție, majorat la 1500 de lei pentru părinții care se întorc la serviciu înainte de 6 luni | Demamici.ro

Vezi si: Bani de la stat pentru bone. Ce trebuie sa faci sa primesti 710 lei lunar | Demamici.ro

Vezi si: Mamele aflate in concediu de crestere copil vor putea sa castige mai multi bani – propunere legislativa | Demamici.ro