Un cuplu de români din Italia și-a abandonat bebelușul de 4 luni pe stradă. Era primul lor copil | Demamici.ro

Un cuplu de români din Italia și-au abandonat bebelușul de 4 luni pe stradă. Era primul lor copil

Un cuplu de români din Italia și-a abandonat bebelușul de 4 luni pe stradă. Era primul lor copil. Un cuplu de români rezidenți în Italia și-a abandonat bebelușul de doar câteva luni, pe străzile din Verona. Micuțul a fost lăsat să stea în mijlocul drumului, pe frig și ploaie, chiar de proprii lui părinți, după ce aceștia au acuzat mai multe probleme financiare.

Lipsurile i-au împins să renunțe la copil, primul lor nou-născut, de altfel. Tatăl, în vârstă de 30 de ani și mama, în vârstă de 34 de ani, se aflau de ceva timp în Italia, însă nu au reușit să își clădească un viitor, iar pentru copilul lor, cu atât mai puțin.

Românca născuse primul ei copil în luna iulie, iar de curând, în octombrie, micuțul a fost lăsat al nimănui pe străzile din Verona.

Un cuplu de români din Italia și-a abandonat bebelușul de 4 luni pe stradă. Era primul lor copil

Norocul, însă, a fost de partea bebelușului. Un cetățean de origine pakistaneză a observat copilul înfășurat într-o păturică, la ora la care se îndrepta spre locul de muncă. Bărbatul a sesizat autoritățile, iar copilul a ajuns teafăr la spital.

În acel moment nu existau camere de supraveghere care să-i poată ajuta pe carabinieri să reconstruiască povestea. Un prieten al părinților a decis să-i raporteze și să întoarcă ancheta.

Bebelușul a fost botezat Zeno, sfântul patron al orașului

Asistentele de la spital i-au acordat micuțului primele îngrijiri, l-au spălat și l-au hrănit. În timp ce autoritățile se aflau pe urmele părinților săi, micuțul avea să primească un nou nume: Zeno, asemenea patronului orașului Verona.

Un cuplu de români din Italia și-au abandonat bebelușul de 4 luni pe stradă. Era primul lor copil

Povestea lui a făcut înconjurul orașului și zeci de cereri de adopție au sosit la spital.
Acum, autoritatea judiciară este deținătoarea deciziei cu privire la viitorul micuțului Zeno, printre opțiuni atribuirea serviciilor sociale ale municipalității sau adopția.

Vezi si: Bebelus abandonat intr-o padure, alaptat de o politista in locul in care a fost gasit | Demamici.ro

Vezi si: Abandonat la nastere, crescut in orfelinat. Valentin are 37 de ani, a absolvit Medicina si vrea sa devina anestezist | Demamici.ro