Trei adolescenți au salvat un bebeluș abandonat în ger pe marginea drumului. Copilul stătea într-o cutie, fără hăinuțe pe el | Demamici.ro

Trei puști au salvat un bebeluș abandonat în ger pe marginea drumului. Copilul stătea într-o cutie, fără hăinuțe pe el

Trei adolescenți au salvat un bebeluș abandonat în ger pe marginea drumului. Copilul stătea într-o cutie, fără hăinuțe pe el. Poveste tristă, dar cu final fericit, în primele zile din 2022.

Un bebeluș a fost găsit pe marginea unui drum din Siberia, în noaptea de 7 ianuarie, de către trei puști care treceau prin zonă. Trei adolescenți dintr-un sat din regiunea Novosibirsk au găsit o cutie în care se afla un copil nou-născut, lăsat fără hăinuțe pe el, într-un ger cumplit.

Băieții nu au putut rămâne indiferenți la vederea bebelușului abandonat pe marginea drumului, așa că au luat cutia cu copilul și au încercat să oprească orice automobil le ieșea în cale, pentru ca bebelușul să fie transportat la spital.

Trei adolescenți au salvat un bebeluș abandonat în ger pe marginea drumului

„Era deja întuneric și și-au aprins lanternele de la telefoane ca să vadă ce era în cutie. Înăuntru era o fetiță învelită într-o pătură ca o cârpă și o sticlă”, a declarat presei tatăl unuia dintre băieți.

După ce-au văzut cum șoferii trec indiferenți pe lângă ei, unul dintre adolescenți și-a sunat părinții, iar aceștia au sărit imediat în ajutor. Copilul a ajuns în scurt timp, teafăr, la spital și a primit primele îngrijiri din partea medicilor.

Trei puști au salvat un bebeluș abandonat în ger pe marginea drumului. Copilul stătea într-o cutie, fără hăinuțe pe el

„Nu știam în ce stare era bebelușul, am luat cutia cu noi și am plecat urgent la spital. Micuța se mișca și încerca să plângă. A fost foarte greu să așteptăm verdictul medicilor, dar într-un final ne-au spus că fetița era perfect sănătoasă.”, a povestit unul dintre adolescenți.

Bebeluș abandonat în ger pe marginea drumului. Fetița din cutie avea doar 3 zile de viață

Fetița s-a dovedit a fi o adevărată luptătoare și, în ciuda condițiilor neprielnice în care a fost lăsată, a reușit să supraviețuiască. Medicii de la spital au spus că vârsta aproximativă a fetiței este de trei zile și, cel mai probabil, nașterea ei a avut loc acasă.

Inițial, medicii s-au temut că fetița ar fi suferit degerături și în aceste condiții nu ar fi supraviețuit. După ce a fost încălzită, medicii au examinat-o și au constatat că starea ei de sănătate este una bună și se află în afara oricărui pericol.

Echipa de medici care i-a acordat primul ajutor a rămas impresionată de povestea ei. Mai mult, toți angajații spitalului au plâns atunci când au aflat că fetița este perfect sănătoasă. Una dintre asistentele medicale care are grijă de micuță i-a ales chiar și un nume provizoriu: Sofia.

Trei puști au salvat un bebeluș abandonat în ger pe marginea drumului. Copilul stătea într-o cutie, fără hăinuțe pe el

Ulterior, micuța Sofia a fost transferată la Spitalul Clinic din Novosibirsk. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru tentativă de ucidere din culpă și au pornit în căutarea mamei.

Anna și Dmitri Litvinov, părinții adolescentului care au dus fetița la spital, s-au arătat dornici să o adopte pe micuța Sofia. Deocamdată, ei trebuie să aștepte să vadă dacă autoritățile pot găsi rudele micuței, iar apoi să aștepte îndeplinirea tuturor procedurilor legale de adopție.

Vezi și: Ducuță, bebelușul născut într-un grajd și abandonat de mamă: „A ajuns internat cu pământ în urechi” | Demamici.ro

Vezi și: Cristina a născut singură în cada unui cămin, apoi a abandonat bebelușul: „Nu voiam ca mama să fie iarăși judecată de lume” | Demamici.ro