Un bebeluș a fost născut pe câmp și abandonat într-o vie. O femeie din sat l-a alăptat ca pe propriul copil: „Se vedea că e flămând. Era gol printre spini și plângea” | Demamici.ro

Un bebeluș a fost născut pe câmp și abandonat într-o vie. O femeie din sat l-a alăptat ca pe propriul copil: „Se vedea că e flămând. Era gol printre spini și plângea” | Demamici.ro

Un bebeluș a fost născut pe câmp și abandonat într-o vie. O femeie din sat l-a alăptat ca pe propriul copil. Un caz cu adevărat trist, însă cu final fericit, s-a petrecut într-un sat din Republica Moldova.

O femeie din satul Nisporeni a găsit un bebeluș abandonat de propria mamă, pe câmp, în soare. Mama copilului a născut copilul pe câmp și l-a abandonat apoi acolo, dezbrăcat și lăsat să plângă de foame.

Bebelușul născut pe câmp a fost găsit seara, după ce stătuse aproape o zi întreagă în soare. O localnică se afla în apropiere, la lucrări agricole, alături de soțul ei, atunci când a auzit plânsetul copilului.

Un bebeluș a fost născut pe câmp și abandonat într-o vie. O femeie din sat l-a alăptat ca pe propriul copil

”Inițial credeam că e cineva cu copilul, ne enervam pentru că nu înțelegeam cum poți să lași atâta copilul să plângă. Era practic gard de spini de nu se putea vedea nimic.

Soția s-a aplecat și a văzut copilul așa cum era născut: cordonul, placenta, pielea uscată,”, a povestit soțul femeii pentru ProTV Moldova.

Un bebeluș a fost născut pe câmp și abandonat într-o vie. O femeie din sat l-a alăptat ca pe propriul copil: ”Se vedea că e flămând. Era gol printre spini și plângea"

Poliția a fost imediat alertată, dar și asistenta medicală din sat care i-a acordat primele îngrijiri și i-a tăiat inclusiv cordonul ombilical.

”În jurul orei 18:00, polițiștii din Nisporeni au fost sesizați de către un cetățean, din satul Cristești, același raion, care stătea cu un nou-născut pe brațe abandonat, găsit într-o fâșie forestieră”, scrie pe site-ul Poliției Republicii Moldova.

O localnică l-a alăptat pentru prima oară, după ore în șir de înfometare

Autoritățile au căutat o soluție cât mai rapidă când au văzut cât de înfometat era bebelușul. Așa că au apelat la ajutorul unei alte mame din sat.

Femeia, care avea și ea un bebeluș de 5 luni acasă, s-a oferit să-l alăpteze pe bebelușul abandonat. Micuțul a fost hrănit pentru prima oară la pieptul altei mame, după ce mama lui a decis să-l abandoneze pe câmp.

Un bebeluș a fost născut pe câmp și abandonat într-o vie. O femeie din sat l-a alăptat ca pe propriul copil: ”Se vedea că e flămând. Era gol printre spini și plângea"

”Se vedea că e flămând. Micuțul stătea jos printre spini. Era gol, plângea. În momentul acela gândul mi s-a dus la copiii mei. Ca orice mamă am început a plânge. Nu știu ce mamă poate face așa ceva”, a spus Lilia Cimpoieș, femeia care l-a alăptat.

După ce a fost hrănit, bebelușul a fost transportat la Spitalul Raional din Nisporeni, pentru a primi îngriji medicale.

În tot acest timp, autoritățile au căutat-o pe femeia care și-a abandonat fără milă copilul abia născut, în mijlocul câmpului.

Mama neglijentă, o femeie de 31 de ani, dintr-un sat alăturat, a mărturisit că i-a fost teamă că nu va avea cu ce să-și crească copilul.

”Aceasta a comunicat oamenilor legii că, astăzi, în timp ce se afla în câmp „cu ziua” a simțit dureri abdominale. S-a pornit spre casă, dar a mers vreo 30 de metri și a născut pe deal. Din lipsa resurselor financiare și de teama că nu va avea cu ce să îl crească a abandonat micuțul în vița-de-vie. Femeia mai are în întreținere 4 copii minori”, se menționează în comunicatul Poliției.

În prezent, copilul se află la Centrul Mamei din Chișinău, reanimarea nr.2. Starea de sănătate a acestuia este bună. Mama copilului va fi trasă la răspundere conform Codului Penal pentru lăsarea în primejdie.

Vezi si: Un băiețel nou-nascut, abandonat pe un câmp din Ilfov, salvat de medici din stop cardio-respirator | Demamici.ro

Vezi si: Bebelus abandonat intr-o padure, alaptat de o politista in locul in care a fost gasit | Demamici.ro