O elevă din Iași merge și 26 de km pe jos ca să ajungă la școală: „Un bilet de autobuz costă 10 lei dus și 10 lei întors” | Demamici.ro

O elevă din Iași merge și 26 de km pe jos ca să ajungă la școală:

O elevă din Iași merge și 26 de km pe jos ca să ajungă la școală: „Un bilet de autobuz costă 10 lei dus și 10 lei întors.” Bianca Michiu are 16 ani și este elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Vlădeni, la Profilul Textile, școală ce se află la 13 km distanță de casă. Nu își permite tot timpul să plătească transportul public și nici nu își dorește să facă autostopul și să se urce în mașini străine pentru că îi este frică să nu i se întâmple ceva.

În zilele în care banii nu îi mai ajung fetei, preferă să meargă pe jos. Luna aceasta a parcurs de patru ori drumul spre școală și înapoi acasă fiindcă nu își mai permitea să plătească biletul.

„Nu se întâmplă tot timpul să merg pe jos, decât când nu am bani de autobuz. Un bilet costă 10 lei dus și 10 lei întors, iar când nu am bani, nu am ce să fac, merg pe jos. E greu, e frig, mi-e foarte frică, mai ales seara, când mă întorc. Când plec e mai bine, merg ușor pe marginea asfaltului, dar când ajung lângă lacul de la Hălceni, bate vântul foarte tare. De acasă și până la liceu, fac o oră. Mi-e foarte frică seara să mă întorc, că e întuneric, dar mai reușesc să găsesc 10 lei să mă întorc cu autobuzul. M-am învățat așa, e greu, dar nu am ce să fac. Uneori e mai bine, alte ori e mai rău”, a povestit Bianca Michiu.

O elevă din Iași merge și 26 de km pe jos ca să ajungă la școală: "Un bilet de autobuz costă 10 lei dus și 10 lei întors"

Situația familiei este una mai grea. Mama fetei este grav bolanvă și suferă de ciroză hepatică, iar tatăl ei lucrează cu ziua prin sat. Bursa ei, în valoare de 600 de lei, este singurul venit stabil lunar al familiei. Nu îi este rușine de situația ei și se străduiește să privească lucrurile cât mai optimist.

Deși îi place matematica foarte mult, speră ca într-o zi să devină croitorească și să facă ce o pasionează.

„Îmi place să merg la școală, să stau cu prietenele mele, mai trece timpul. Materia mea preferată e matematica, dar ce îmi place mie cel mai mult să fac este să cos. Știu să cos foarte bine. Mi-ar plăcea să reușesc să devin croitoreasă, dar nu vreau să îmi fac speranțe prea mari. Eu iau bursă socială, dar nu îmi ajunge nici să îmi plătesc abonamentul, pentru că este mult mai scump.

Doar pentru o săptămână costă 90 de lei și bursa mea este puțin peste 200 de lei pe lună. Am noroc că mă mai ajută frații mei mai mari, dar și ei au familiile lor și nu reușesc nici ei mereu. La vară o să fie mai bine. Nu îmi este rușine să merg pe jos, asta e situația. Luna asta am mers pe jos de 3, 4 ori, atât”, a mai povestit adolescenta, potrivit stirileprotv.ro.

Vezi și: O elevă din Rîbnița, internată la spital din cauza unei „glume între copii” făcută de un coleg de clasă | Demamici.ro

Vezi și: Tiara are 11 ani și își vinde pe plaja din Vama Veche accesoriile lucrate manual. Fetița strânge bani să-și salveze cățelul paralizat | Demamici.ro