Elevii au voie să stea fără mască de protecție în curtea școlii. Intră în vigoare de luni | Demamici.ro

Elevii au voie să stea fără mască de protecție în curtea școlii. Intră în vigoare de luni

Elevii au voie să stea fără mască de protecție în curtea școlii. Intră în vigoare de luni. Vești bune pentru elevi. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat o serie de măsuri de relaxare pentru elevi și unitățile de învățământ. Astfel, de luni, 17 mai, elevii nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în curtea școlii.

Așadar, elevii vor putea ieși în pauze, afară, fără mască, iar activitățile de educație fizică și sport din aer liber se vor desfășura și ele fără mască.

„Săptămâna viitoare (17-23 mai) în școlile din 2527 de localități toți elevii vor putea merge la școală, cu prezență fizică (Scenariul verde).

Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%).

De săptămâna viitoare, în exteriorul școlii (spații deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Școala online continuă pentru unii elevi. 654 de zone se află încă sub restricții stricte

Ministrul Educației mai spune că acolo unde rata de infectare este mai mare de 1 la mia de locuitori, elevii vor continua cursurile online. În această situație sunt circa 300.000 de elevi.

„În 654 localități, în care rată de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (Scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând cca. 10%). Scenariul Roșu (suspendarea tuturor activităților cu prezența fizică) se aplică școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.