O elevă din Rîbnița, internată la spital din cauza unei „glume între copii” făcută de un coleg de clasă | Demamici.ro

O elevă din Rîbnița, internată la spital din cauza unei „glume între copii” făcută de un coleg de clasă | Demamici.ro

O elevă din Rîbnița, internată la spital din cauza unei „glume între copii” făcută de un coleg de clasă. O elevă din Rîbnița, o localitate din Republica Moldova, a ajuns pe mâinile medicilor, din cauza unui incident violent al unui coleg de clasă.

O elevă din Rîbnița, internată la spital din cauza unei „glume între copii”

Episodul s-a petrecut pe 17 ianuarie, la o școală din Rîbnița, la aproximativ 130 de km de Chișinău. Eleva stătea de vorbă cu altă colegă în timpul recreației, atunci când un alt coleg s-a apropiat de ea. Inițial, băiatul a încercat să le strice conversația, iar apoi, văzând că este ignorat, le-a lovit cap în cap.

Ceea ce părea o simplă glumă între copii, avea să se transforme în ceva mai grav.
La un moment dat, în timpul orei, una dintre eleve a simțit brusc o stare de slăbiciune însoțită de o senzație de vomă.

Fata a cerut imediat ajutorul dirigintei, iar cadrul didactic a chemat o ambulanță. Din primele informații, eleva a fost internată în secția de pediatrie a Spitalului raional din Rîbnița și se află în continuare sub supravegherea medicilor. Polițiștii au declarat că îl vor interoga pe elev, dar și pe părinții acestuia, urmând să stabilească o pedeapsă pentru acțiunea săvârșită.

O elevă din Rîbnița, internată la spital din cauza unei "glume între copii" făcută de un coleg de clasă

Bullying-ul nu este „o joacă”. Un băiat de clasa a V-a a ajuns la spital după ce colegii i-ar fi pus dezinfectant în sticla de apă

Bullying-ul nu este „o joacă” și poate fi un pericol atât pentru sănătatea fizică a victimei, dar și sănătatea mintală. Copiii pot rămâne cu traume adânci din cauza bullying-ului, iar acest fenomen ia amploare din ce în ce mai mare.

Gabriel Lautaru, fost component al unei trupe muzicale, a tras un semnal de alarma pe contul sau de socializare, dupa ce baiatul sau a ajuns la spital. Potrivit relatarilor lui Gabriel Lautaru, copilul ar fi baut apa dintr-o sticla in care colegii i-ar fi turnat o substanta necunoscuta, probabil dezinfectant.

Departe de a fi o simpla gluma nevinovata, actiunile colegilor ar fi putut avea efecte foarte grave asupra sanatatii lui David. Astfel de episoade de hartuire in scoala ar trebui prevenite prin implicarea cadrelor didactice, dar si prin implicarea activa a parintilor in educarea copiilor.

„Speriat de starea lui, m-a sunat atat pe mine cat si pe mama lui care a ajuns în câteva minute la clasă, a încercat să afle cine a putut savarsi acest act după care a alertat serviciul de urgență 112. Impreuna cu mama sa fiul meu a fost transportat rapid la spitalul de urgență Grigore Alexandrescu unde au fost internați, iar David pus sub supraveghere si îngrijire medicală având în vedere substanta necunoscută pe care a inghitit-o odata cu apa.

Seara la orele 20 in calitate de tata/ tutore m-am prezentat la Secția 25 Poliție unde am depus plângere pentru aflarea adevărului cât și pentru o anchetă internă. Sper ca acel/ acei copii sa fie descoperiți si părinții sa fie anunțați despre aceste fapte. Da, fapte, pentru ca nu cu mult timp în urmă, lui David i se umbla regulat in ghiozdan si i se sustrageau sandwichurile (pachetelul de acasa).

Dumneavoastra ce ati face dragi părinți, dragi profesori, daca copilul dumneavoastra ar trece prin astfel de momente? Copilul meu putea muri. La asta v-ati gandit o secundă?”, a transmis Gabriel Lăutaru, la acel moment.

FOTO SIMBOL

Vezi si: Un baiat de clasa a V-a a ajuns la spital dupa ce colegii i-ar fi pus dezinfectant in sticla de apa | Demamici.ro

Vezi si: Efectele bullying-ului. Un baietel de 9 ani, bolnav de nanism, plange si spune ca vrea sa moara dupa ce-a fost umilit la scoala VIDEO | Demamici.ro