Vedetele, alaturi de baietelul cu nanism umilit de colegi, la scoala! Hugh Jackman: „Mereu vei gasi in mine un prieten!” | Demamici.ro

Vedetele, alaturi de baietelul cu nanism umilit de colegi, la scoala! Hugh Jackman:

Vedetele, alaturi de baietelul cu nanism umilit de colegi, la scoala! Povestea lui Quaden, baietelul de 9 ani din Brisbane, Australia, a determinat o mobilizare uluitoare in mediul online. Copilul, care s-a nascut cu acondroplazie, o tulburare genetica al carui rezultat este nanismul, a primit incurajari de la sute de mii de persoane, printre care si nume celebre la nivel mondial.

Hugh Jackman i-a transmis un mesaj foarte puternic: „Mereu vei gasi in mine un prieten!”. Dupa ce a vazut video-ul in care baietelul plangea si spunea ca vrea sa-si puna capat zilelor din cauza bullying-ului de la scoala, celebrul actor i-a transmis un mesaj pe care l-a postat pe Twitter: „Quaden, esti mult mai puternic decat crezi. Indiferent de ce se intampla, mereu vei gasi in mine un prieten”.

Efectele bullying-ului. Un baietel de 9 ani, bolnav de nanism, plange si spune ca vrea sa moara dupa ce-a fost umilit la scoala VIDEO | Demamici.ro

Vedetele, alaturi de baietelul cu nanism umilit de colegi, la scoala!

Starul din „The Greatest Showman” le-a transmis un mesaj si celor care practica acest tip de violenta psihologica: „Viata este suficient de grea si fara oameni care sa ii raneasca pe altii. Va rog, haideti sa fim buni unii cu caltii. Bullying-ul nu este OK! Viata este destul de grea si fiecare persoana isi duce propriile batalii asa ca va rog, haideti sa fim buni.”

Mark Hamill, actorul care l-a interpretat pe Luke Skywalker in Star Wars, nu a ramas indiferent la suferinta baietelului. „Cruzimea este pe cat de uluitoare, pe atat de dureroasa”, a fost mesajul postat pe Twitter dupa ce cazul lui Quaden a devenit cunoscut.

Brad Williams, comediantul care sufera de aceeasi boala ca micutul de 9 ani, a initiat o campanie GoFundMe pentru a-l duce pe Quaden la Disneyland California. Obiectivul campaniei era sa se stranga 10.000 de dolari, insa in doar cateva ore suma stransa a ajuns la peste 200.000 de dolari.

„Initiez o campanie GoFundMe pentru ca Quaden sa stie ca bullying-ul nu trebuie tolerat si ca el este o persoana minunata care merita sa fie fericita. Vreau ca Quaden si mama sa sa vina in America, sa stea la un hotel frumos. Vreau sa-i aducem la Disneyland”, a scris comediantul pe pagina de strangere de fonduri dedicata baietelului de 9 ani.

„Asta nu este doar pentru Quaden, ci pentru oricine s-a confruntat cu bullying-ul, pentru toate persoanele carora li s-a spus la un moment dat in viata ca nu sunt sificient de buni. Haideti sa-i demonstram lui Quaden si nu numai ca exista si bunatate in lumea asta”, a adaugat Brad Williams.

Mama lui Quaden a facut public un video in care baietelul plangea si spunea ca vrea sa moara

Din cauza dizabilitatii sale, a felului in care arata, baietelul de 9 ani a devenit bataia de joc a colegilor de la scoala. „Tocmai mi-am luat fiul de la scoala dupa un episod de bullying. Am sunat directorul scolii, dar vreau sa oamenii (parinti, educatori, invatatori, profesori) sa stie care sunt efectele bullying-ului. Uitati-va ce face bullying-ul unui copil!”, a spus furioasa, dar si indurerata, Yarraka Bayles.

VIDEO-ul si intreaga poveste a lui Quaden AICI

Vezi si: Efectele bullying-ului. Un baietel de 9 ani, bolnav de nanism, plange si spune ca vrea sa moara dupa ce-a fost umilit la scoala VIDEO | Demamici.ro