O mămică de 22 de ani din Iași, mamă și tată și pentru cei 4 frați mai mici, după ce părinții lor au murit | Demamici.ro

O mămică de 22 de ani din Iași, mamă și tată și pentru cei 4 frați mai mici, după ce părinții lor au murit

O tânără mămică de 22 de ani dintr-o comună ieșeană duce de câteva luni cea mai grea misiune din viața ei. Gabriela Costandache a rămas stâlpul familiei pentru cei patru frați mai mici ai săi, după ce mama lor a murit cu puțin timp înainte de Crăciun.

Mamă și ea la rândul ei, a doi copii, Gabriela nu a vrut ca frățiorii ei să ajungă în instituțiile statului, așa că și-a asumat responsabilitatea de a avea grijă de ei. Tatăl lor a murit în urmă cu șapte ani, iar mama lor a murit subit, eveniment care i-a lăsat în stare de șoc pe toți cei din familie.

„A avut pneumonie și a făcut preinfarct. Când am venit eu toți plângeau, toți erau supărați. Nu am vrut să ajungă pe la stat, am vrut sa fiu alături de ei”, a povestit Gabriela, potrivit stirileprotv.ro.

O mămică de 22 de ani din Iași, mamă și tată și pentru cei 4 frați mai mici, după ce părinții lor au murit. Tânăra crește acum 6 copii

Alături de băiețelul de 7 ani și fetița de 4 ani pe care îi creștea până acum, Gabriela se îngrijește și de cei patru frați ai săi. Și-a dat demisia de la magazinul din mall unde lucra până de curând, pentru a sta acasă și de a se ocupa de cei mici. Face totul pentru ei, de la pregătirea meselor, curățenie, treburile casnice și ajutorul acordat la teme.

„Ne îmbracă, ne dă de mâncare până ne săturăm”, spune Tudor, unul dintre frații Gabrielei.

Gabriela a rămas acum unicul sprijin al lor, unica figură maternă. „Niciodată nu au vrut să fie despărțiți. A vrut să fie împreună pentru că ține la ei”, a mai spus o vecină, impresionată de situația lor.

Au rămas împreună la bine și la greu, însă cu șase copii în grijă, greul devine tot mai greu de suportat.

Rămași și fără ajutor financiar în afară de alocațiile copiilor, Asociația Glasul Vieții, fondată de preotul misionar Dan Damaschin de la Iași i-a ajutat așa cum a putut. Tot preotul Damaschin și asociația lor le-a construit în urmă cu ceva ani și casa în care locuiesc.

Asociația preotului Damaschin are grijă, din donații, de 10.000 de copii și mame sărmane.

Toți cei care își doresc să ajute acest caz printr-o donație, pot lua legătura cu preotul Dan Damaschin, prin asociația glasulvieții.ro.

Vezi și: Greseli frecvente ale parintilor. Parintele Vasile Ioana indeamna: „nu mai faceti presiuni” | Demamici.ro

Vezi și: Cum pregatim copiii pentru viata. Cele 3 sfaturi de aur pentru mamicile de fetite si mamicile de baieti, de la parintele Vasile Ioana | Demamici.ro