Trei copilași, abandonați de mama. Sorina are 3 ani și vrea mâncare, nu jucării | Demamici.ro

Sorina are 3 ani și vrea mâncare, nu jucării. Fetița a fost abandonată de puțin timp de mama

Sorina are 3 ani și vrea mâncare, nu jucării. Fetița a fost abandonată de puțin timp de mamă. Un tată din Vaslui își crește singur cei trei copii mici, după ce soția lui a decis în urmă cu câteva luni să-l părăsească.

În suburbia Cioatele, a orașului Negrești, Dumitru Hanu se chinuie să fie și mamă și tată pentru cei trei copilași rămași acum fără mamă. Și nu îi este deloc ușor.

Trăiește împreună cu copiii într-o sărăcie lucie și muncește cu ziua oriunde este chemat, astfel încât să le poată asigura copiilor strictul necesar.

Cu propriile mâini, el a ridicat chiar și o cămăruță din chirpici pe terenul unei rude. Locuința nu depășește 4/4 metri, e instabilă și neîncăpătoare pentru trei copii în vârste cuprinse între 5,3 și 1 an, însă nu își poate permite mai mult.

„Muncesc cât pot, pe unde pot. Copiii trebuie să mănânce. Îmi cer uneori lucruri pe care le văd la copii, jucării, dulciuri, dar nu pot să le ofer decât strictul necesar.

Imi iubesc copiii, aș face orice pentru ei, dar nu am putere sa le ofer ce au alții.

Sunt mulțumit că avem un acoperiș deasupra capului, dar visez la un cămin adevărat pentru ei. O casă și mâncare, să meargă la școală, să ajungă oameni între oameni. Atât îmi doresc”, spune Dumitru, potrivit stiriest.ro.

Trei copilași, abandonați de mama. Sorina are 3 ani și vrea mâncare, nu jucării | Demamici.ro

Tată erou pentru trei copii: „E un părinte model. Nu bea, nu fumează, muncește fără să se plângă”

Deși soția l-a părăsit în urmă cu 3 luni, pentru alt bărbat cunoscut pe internet, Dumitru nu a avut timp să stea supărat prea mult din cauza acestui lucru. Unica lui preocupare au fost copiii și cum să se descurce singur.

Dimineața, el pleacă la muncă și îi lasă pe cei mici în grija mamei sale. Lucrează orice e nevoie, iar seara se întoarce acasă cu de-ale gurii.

Oamenii din comunitate îl respectă foarte mult, iar unii îl mai și ajută din când în când, atât cât pot.

Sorina are 3 ani și vrea mâncare, nu jucării. Fetița a fost abandonată de puțin timp de mamă

Preotul Vasilică Paraschiv, impresionat de cazul lor, le trece adesea pragul.

„E un caz deosebit. Un tata singur și trei copilași care au nevoie de multe. E un părinte model. Nu bea, nu fumează, muncește fără să se plângă și seara vine acasă cu pâiniță la copii.

Îi ajutăm cât putem. Vrem să le ridicăm o căsuță și facem apel la oameni să ne dea o mână de ajutor, să nu ii prindă iarna tot în bordeiul ăsta. Mă unge pe suflet acest tată, care deși nu are liniște de atâtea gânduri și griji, crește trei copii frumoși și fericiți!! Uitați-vă cât de fericiți sunt, cât de isteți și vorbăreți sunt!! Să nu-i lăsăm!”, a mai spus preotul.

Copiii nu știu ce sunt jucăriile și nici nu îndrăznesc să viseze la astfel de daruri. Foamea îi bântuie în permanență.

Întrebat de ce are poftă cel mai tare, Cosmin, băiatul cel mare a spus că are „poftă de carne”. Sorina, surioara lui în vârstă de 3 ani, nu este mofturoasă la mâncare și mănâncă de toate. Recunoaște că bananele sunt preferatele ei.

Întrebată de reporterii stiriest.ro ce își dorește să primească data viitoare când mai vin în vizită, fetița a strigat „Mâncare!”, în urma lor.

Persoanele care vor sa ajute familia, pot lua legatura cu preotul Vasile Paraschiv- 0740780820.

Vezi si: Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur | Demamici.ro

Vezi si: Cum arată acum Noelle Vlasov, fetița numită „cel mai frumos copil din România” | Demamici.ro