Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur | Demamici.ro

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur?

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur? Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au o familie mare și se bucură de fiecare zi petrecută împreună cu cei trei copii ai lor.

Mai ales că, fetița pe care au adoptat-o în urmă cu câțiva ani, reușește de la o zi la alta să se integreze și mai mult în noua ei familie.

Dana Nălbaru și Dragos Bucur au adoptat o fetiță de etnie romă în urmă cu trei ani. India Roxana avea 5 ani atunci când a intrat în noua ei familie și venea de pe lista copiilor „neadoptabili”.

Deși avea deja doi copii împreună cu soțul ei, Dana Nălbaru și-a dorit să ofere o șansă la viață unui copil abandonat și care cu greu ar fi fost adoptat de o familie, din cauza etniei sale.

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur

„Da, noi ne-am dorit la modul real să salvăm viaţa cuiva. Eu eram implicată şi mă implic în continuare în tot felul de activităţi umanitare. Nu fac mare tam-tam din asta, dar mă implic atât cât pot. Însă, la un moment dat, mi-am dat seama că, totuşi, nu ies din zona mea de confort.

Atunci am simţit că vreau să merg mai departe, că nu e o implicare suficientă în a schimba cu adevărat viaţa cuiva. Mi-am dorit asta pentru că viaţa a fost extrem de bună cu mine.

Eu am trecut prin tot felul de greutăţi de-a lungul vieţii, dar pe lângă asta, viaţa mi-a dat înapoi extraordinar de multe. Şi atunci am simţit că vreau să dau cuiva, la modul real, ceva înapoi. Aşa a apărut ideea adopţiei, pentru că atunci când adopţi un copil, schimbi real viaţa lui.

E clar că Roxana ar fi avut o cu totul altă viaţă dacă noi nu am fi adoptat-o. Am vorbit cu Dragoş, care a rezonat la această idee. Când am încheiat procesul de adopţie, puteam aştepta să ni se genereze un copil, dar noi am ales să ne ducem la lista copiilor greu adoptabili şi să găsim o fetiţă pe care nu o vrea nimeni.

Nu suntem singurii oameni. Sunt o grămadă de oameni care fac lucruri mult mai frumoase decât noi.”, povestea Dana Nălbaru într-un interviu pentru OK!Magazine.

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur
Astăzi, micuța India Roxana, fetița lor adoptată, are 8 ani și se bucură de dragostea unei familii

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur?Integrarea fetiței în familie nu a fost atât de simplă pe cât ar părea. India Roxana avea deja 5 anișori când a părăsit orfelinatul. Acest lucru a însemnat câțiva ani de amintiri, traume și bagaj emoțional.

Dana Nălbaru, mamă full-time și care și-a retras și copiii de la școală pentru a face home schooling, și-a dedicat mult timp pentru a o înțelege pe micuța India și a găsi o cale de comunicare.

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur

„Din punctul meu de vedere, cel mai greu a fost să o înţeleg. Pentru că ea la 5 ani e un copil care are deja un bagaj de informaţii în spate, o anumită educaţie şi pe lângă traumele pe care le-a avut, dacă cu copilul biologic există acea comunicare chimică, hormonală şi îl înţelegi, fără să vorbeşti, cu Roxana nu a existat lucrul acesta şi asta mi s-a părut cel mai greu lucru pentru că a trebuit să înţeleg lucruri care îmi erau aproape imposibil de înţeles şi a trebuit să găsesc metode de comunicare cu ea.”, a mai povestit mama copiilor.

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur? Cum a decurs adopția

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur

Procesul de adopție a durat foarte puțin.

„Ştiţi că fetiţa noastră mijlocie, Roxana India, este de etnie romă. În timpul procesului de adopţie, există nişte întâlniri de grup, unde vin mai multe familii şi discută. Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă. Nu voiau să audă, au scris pe hârtie nu vrem copil de etnie. (…)

Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur

De asta a fost simplu, cei care spun că e foarte complicat au nişte cerinţe greu de îndeplinit. Ei vin şi scriu pe foaie: vreau un copil blond, cu ochi albaştri, de sex feminin, între 6 luni şi un an şi două luni, născut în zodia Leu, fără să exagerez, din tată intelectual, mamă studentă, născut în Muntenia, evident că e greu aşa.”, a mai spus Dragoș Bucur într-o apariţie televizată.

În ciuda faptului că arată diferit decât frații ei mai mari, blonzi și cu ochi albaștri, India Roxana învață în fiecare zi că indiferent de culoarea pielii, a părului sau a ochilor, am venit pe lume cu toții egali.

La vârsta de 8 ani, fetița începe să se acomodeze cu sentimentul de afecțiune, iubirea unor părinți și căldura unei familii, lucruri care i-au lipsit atât de mult.

Dovadă că în cele mai recente fotografii cu ea, publicate de Dana Nălbaru, micuța India Roxana radiază pur și simplu!

Vezi si: Cum arată acum Noelle Vlasov, fetița numită „cel mai frumos copil din România” | Demamici.ro

Vezi si: Moștenire genetică de invidiat. Mama, model blond cu ochii albaștri, iar tatăl – fotbalist nigerian | Demamici.ro