Sarcina pe saptamani. Saptamana 15 de sarcina | Demamici.ro

Sarcina pe saptamani. Saptamana 15 de sarcina | Demamici.ro

In saptamana 15 de sarcina te apropii tot mai mult de jumatatea traseului pe care il ai de parcurs in aceasta perioada frumoasa, inainte de a deveni oficial mama.

In aceasta saptamana, incepe o noua etapa in dezvoltarea copilului tau. Scheletul sau incepe sa prinda contur si in curand va deveni vizibil si la ecografie.

Cele patru membre ale copilului se pot misca, iar picioarele au crescut acum mai lungi decat bratele.

Urmatoarea ecografie este planificata cu aproximatie in saptamana 20 de sarcina.
Tot acum, copilul tau incepe sa dezvolte un nou obicei: sughitul. Acest exercitiu il va pregati pentru momentul in care va fi nevoit sa respire, dupa nasterea lui.

Mamicile nu isi vor putea auzi bebelusii cum sughita, in timpul sarcinii, deoarece traheea lor este plina cu lichid, insa vor putea simti asta sub forma unor miscari ritmice ale burticii.

Pielea copilului este acoperita cu lanugo (fire de par foarte fine). Dupa nastere, acest tip de par isi va schimba textura si culoarea.

Indiferent de cat ai luat in greutatea pana in acest punct al sarcinii, copilul tau cantareste in saptamana 15 de sarcina doar 70 de grame si are lungime de 10,1 cm de la crestet la sezut.

Saptamana 15 de sarcina

Corpul tau in saptamana 15 de sarcina

Te afli in trimestrul al doilea de sarcina.

Frecvent, trimestrul 2 de sarcina este perioada cea mai placuta a sarcinii deoarece readuce starea de bine. Ceea ce a fost mai greu legat de greturi s-a dus, iar copilul nu este prea mare astfel incat sa-ti creeze probleme din cauza ca iti comprima organele abdominale. Totusi, anumite simptome sunt prezente si in trimestrul 2 de sarcina.

Vezi si: Greutatea si lungimea fatului in fiecare saptamana de sarcina | Demamici.ro

Modificarile la nivelul sanilor continua

Vei observa ca sanii tai se vor mari de la o saptamana la alta. In plus, glandele mamare de la nivelul sanilor sa maresc si mai tare in cel de-al doilea trimestru. Incepe sa se acumuleze si grasime la nivelul sanilor si ar fi indicat sa incepi sa porti un sutien special pentru aceasta perioada.

Vezi si: Greutatea in sarcina! Cat e normal sa te ingrasi si de cate kilograme scapi dupa nastere | Demamici.ro

Fluxul marit de sange poate cauza probleme cu mucoasa nazala

Odata cu marirea circulatiei in corpul tau si fluxul crescut de sange, vei sesiza ca mucoasa nazala incepe sa se usuce. Vei simti o congestionare a cailor aeriene, sangerari nazale si aparitia sforaitului noaptea.

Si gingiile incep sa se umfle si vor incepe si ele sa sangereze cand incepi sa te speli pe dinti.

Vezi si: Embrionul uman de la concepere pana la nastere in 23 de fotografii. Asa creste o viata | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani. Saptamana 14 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: Saptamana 16 de sarcina | Demamici.ro