Pericolul la care iti expui copilul daca usuci rufele in casa! Specialistii avertizeaza | Demamici.ro

Pericolul la care iti expui copilul daca usuci rufele in casa! Specialistii avertizeaza | Demamici.ro

Odata cu venirea in familie a unui nou membru, exista anumite obiceiuri care ar trebui schimbate. In anotimpul rece suntem tentati sa apelam la anumite trucuri pentru a usca mai repede hainele si deseori le lasam la zvantat chiar in camera in care dormim, pe standere sau calorifere.

Aceasta practica este foarte daunatoare, avertizeaza specialistii. Uscatul rufelor in interiorul incaperii creste umezeala, iar odata cu ea creste si riscul aparitiei mucegaiului si igrasiei. Medicii din Statele Unite ale Americii avertizeaza ca persoanele care isi usuca hainele in casa, in incaperea in care dorm, pot dezvolta infectii pulmonare cauzate de ciuperci.

Aspergiloza este o afectiune pulmonara provocata de specia de fungi Aspergillus fumigatus, la care ne expunem daca obisnuim sa uscam hainele in camera. Rufele uscate pe calorifer pot creste umiditatea din incapere cu 30% ceea ce contribuie la crearea conditiilor ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.

„Un teanc de haine proaspăt spălate conține aproximativ doi litri de apă care se evaporă în cameră. Cele mai multe persoane sunt imune la aceste infecții, cu ciuperci care se dezvoltă în astfel de condiții sau au organismul mai puternic și pot lupta cu aceste infecții.

Totuși sunt și persoane care suferă de astm sau alergii și pentru care un astfel de mediu poate fi extrem de dăunător. Nici pentru pacienții cu cancer, tratați cu chimioterapie, sau cu boli autoimune nu este indicat un astfel de mediu.

Aceștia sunt mai vulnerabili în fata ciupercilor, iar fungii le pot provoca aspergiloză pulmonară. Este o boală care poate provoca o afecțiune incurabilă și chiar una cronică sau mortală la nivelul plămânilor”, avertizeaza profesorul David Denning.

Pericolul la care iti expui copilul daca usuci rufele in casa! Specialistii avertizeaza | Demamici.ro

Departamentul de Investigare in Domeniul Arhitecturii Ambientale din Glasgow (Scotia) a intreprins un studiu pe un esantion format din 100 de gospodarii. 87% dintre subiecti obisnuiau sa usuce hainele in interiorul locuintelor.

Umiditatea din casele acestora era suficient de ridicata incat sa favorizeze dezvoltarea acarienilor si a mucegaiului. Mai mult decat atat, s-a dovedit ca subiectii care isi usuca rufele in casa au un sistem imunitar cu 25% mai slabit decat persoanele care nu fac acest lucru.

Citeste si:

UN COPILAS DE 14 ZILE A MURIT DUPA CE PARINTII L-AU PUPAT PE GURA! MAMA INDURERATA A TRANSMIS UN MESAJ DISPERAT TUTUROR PARINTILOR | DEMAMICI.RO

STAFILOCOCUL AURIU SE TRANSMITE PRIN STRANUT SI TUSE! CARE SUNT PRIMELE SIMPTOME ALE INFECTARII | DEMAMICI.RO

PREGATIREA CASEI PENTRU COPII! 6 PERICOLE ASCUNSE DIN LOCUINTA TA | DEMAMICI.RO