Nepoțelul lui Romică Țociu, operat de urgență după ce a înghițit două bile magnetice: „O bilă s-a dus în colon, alta în intestin, au blocat tot stomacul” | Demamici.ro

Nepotul lui Romică Țociu a ajuns la Renaimare după ce a înghițit două bile:

Nepoțelul lui Romică Țociu, operat de urgență după ce a înghițit două bile magnetice: „O bilă s-a dus în colon, alta în intestin, au blocat tot stomacul.” Micuțul Philip a ajuns la spitalul „Grigore Alexandrescu” după ce a înghițit două bile magnetice, iar starea lui părea să se înrăutățească și mai mult, căci medicii nu au reușit să-i pună diagnosticul din prima.

Abia în urma unei radiografii, cei de la spital au descoperit cele două bile magnetice care îi puneau în pericol viața copilului și au intrat de urgență cu el în operație. Vestea despre nepoțelul său a fost primită de Romică Țociu în timp ce se afla în Statele Unite ale Americii, departe de familie. Fiul său, Lucian, l-a sunat disperat și i-a spus ce s-a întâmplat cu copilul lui.

Nepoțelul lui Romică Țociu, operat de urgență după ce a înghițit două bile magnetice: „O bilă s-a dus în colon, alta în intenstin, au blocat tot stomacul”

„Lui îi era rău de la stomac. Medicii au zis, inițial, că are enterocolită. Noroc cu un medic care a zis să-i facem radiografie. Au găsit două bile în stomăcel! M-a sunat Cătălin disperat în America. L-au dus la Grigore Alexandrescu imediat. Doctorul Chiriac l-a salvat pe Philip. Trei ore și jumătate a durat operația. O bilă s-a dus în colon, alta în intenstin, au blocat tot stomacul. Un copil de doi ani și jumătate să stea trei ore jumătate în operație”, a povestit Romică Țociu, într-o emisiune TV.

Din fericire, după o operație care a durat 3 ore și jumătate, copilul în vârstă de 2 ani a putut fi salvat la timp. Micuțul Philip a ieșit ieri de la Reanimare și se află acum în afara oricărui pericol.

Cel mai greu a fost pentru părinți așteptarea până la finalizarea operației. Medicii i-au avertizat de riscurile uriașe.

„Primul docor a zis: nu vreau să vă sperii! Dacă le-a înghițit pe amândouă nu-i problemă, dacă se lipesc și se duc. Dar dacă se dezlipesc e o nenorocire! Și așa a fost. Cătălin și Nicoleta au fost tari.

Acum copilul a ieșit de la Reanimare, e în spital acum, i-au scos furtunele. Îl aștept acasă. E sufletul meu, am plâns de m-am rupt. Cătălin plângea, Nicoleta plângea. Noi eram în America și nu puteam face nimic”, a mai spus actorul.

Actorul a tras un semnal de alarmă pentru părinți: „Feriți-vă de bile magnetice! Ajunsese aproape de șoc septic copilul”

Romică Țociu respiră acum ușurat că nepotul lui a scăpat de orice pericol, însă a tras un semnal de alarmă în rândul părinților. Actorul a avertizat asupra pericolului ascuns din jucării.

„Feriți-vă de bilele magnetice, e un joc. Ajunsese apoape de șoc septic copilul! A dus pe majoritatea doctorilor în eroare, el avea infecție și nu a făcut temperatură. Dacă nu-i făceau ecografie, lucrurile erau foarte grave”, a mai spus el.

Vezi si: Obiectele mici din casă, un pericol uriaș: „Copilul meu era să moară înecat cu o baterie cât un nasture!” | Demamici.ro

Vezi si: O fetiță de 11 luni a stat 4 luni cu o baterie blocată în gât. Medicii au crezut că are amigdalită | Demamici.ro