Un copil de 5 ani din Maramureș a murit de ziua lui. S-a înecat cu o rotiță dintr-o jucărie din oul cu surprize | Demamici.ro

Un copil de 5 ani din Maramureș a murit de ziua lui. Se înecase cu o rotiță dintr-o jucărie din oul cu surprize

Un copil de 5 ani din Maramureș a murit de ziua lui. S-a înecat cu o rotiță dintr-o jucărie din oul cu surprize. Un băiețel în vârstă de 5 ani din comuna Repedea, județul Maramureș, a murit chiar de ziua lui de naștere.

Micuțul împlinise vârsta de 5 ani în ziua de vineri, 5 februarie, iar seara în timp ce se bucura de jucăriile primite, s-a înecat cu o piesă dintr-o jucărie mică, dintr-un ou cu surprize.

Un copil de 5 ani din Maramureș a murit de ziua lui. S-a înecat cu o rotiță dintr-o jucărie din oul cu surprize

Părinții au sunat la 112 și salvatorii au încercat 40 de minute să-l resusciteze. A fost în zadar și în cele din urmă a fost declarat decesul, informează jurnalistul băimărean Vasile Dale.

Nu este prima dată când se întâmplă o astfel de tragedie, motiv pentru care multe țări au interzis comercializarea produselor de tip ou surpriză, pentru a evita riscurile.

Vasile Vlașin, un băimărean care a înființat Asociaţia „Părinţi Salvatori”, după ce acum 6 ani și-a pierdut băiețelul de 3 ani, Luca, înecat cu mâncare, a anunțat că va merge la Repedea, pe 9 februarie.

„Comuna Repedea din județul Maramureș este în doliu. Seara aceasta e seară de priveghi… ? Un băiețel de 5 ani S-A ÎNECAT cu o rotiță de la o jucărie dintr-un ou cu surprize, chiar de ziua lui, în timp ce își aștepta invitații…❗Nu trebuie să trăiești cu panică, dar crede-mă că asta se poate întâmpla oricui. Oricând. Oriunde”, a scris Vlașin pe Facebook.

Ca urmare a tragediei prin care a trecut, Vasile Vlașin a pus bazele cursurilor „Părinți Salvatori”, gratuit, pentru ca orice părinte să fie informat corect și să știe cum să își salveze copilul.

„Tu știi cum să acționezi corect că să salvezi viața cuiva care se îneacă sau suferă un infarct/stop cardio-respirator? ❓Sau crezi că ȚIE NU ȚI SE POATE ÎNTÂMPLA? ⚠️ Pentru că o persoană (și un copilaș, în special) SE POATE ÎNECA ORICÂND, nu doar la botez, precum în cazul bebelușului de la Suceava, sau cu o piesă de mașinuță, precum băiețelul din Repedea… ❤ …pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: «Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!» ✅ Am fost rugat să merg la REPEDEA, marți 9 februarie, ca să susțin cursul #PărințiSalvatori…”, a mai scris Vlașin.

Vezi si: El este George, pompierul de la ISU Tulcea care a salvat de la moarte un bebeluș de 28 de zile. Copilul se înecase cu lapte | Demamici.ro

Vezi si: Viața unui copil de 3 ani, care s-a înecat cu o bomboană, salvată prin telefon de un paramedic. Dialogul dintre părinți și salvator | Demamici.ro