Mamă cu 10 copii, la doar 35 de ani: „Să crești atât de mulți copii în același timp e mai mult decât un job cu normă întreagă” | Demamici.ro

Mamă cu 10 copii, la doar 35 de ani:

Mamă cu 10 copii, la doar 35 de ani: „Să crești atât de mulți copii în același timp e mai mult decât un job cu normă întreagă.” Mamă cu 10 copii, la vârsta de doar 35 de ani. Pentru unele femei, maternitatea este perioada care le aduce cea mai mare împlinire și, oricât de obositoare ar fi prima etapă de creștere a copilului, ar repeta-o instant, fără să mai stea pe gânduri.

Povestea unui cuplu din Suedia a ajuns pe paginile publicațiilor internaționale, după ce au împărtășit frânturi din viața lor pe rețelele de socializare.

Satu Nordling și soțul ei, Andreas, au împreună 10 copii, iar fotografiile lor de familie par desprinse dintr-un decor de basm.

Mamă cu 10 copii, la doar 35 de ani

Cei doi soți sunt căsătoriți de 12 ani, iar în prezent trăiesc în casa pe care au visat-o mult timp, alături de cei 10 copii: Nicole (13 ani), Vanessa (12 ani), gemenii Jonathan și Danilo (11 ani), Olivia (8 ani), Kevin (7 ani), Celina (6 ani), Isabelle (3 ani) și micuța Melanie în vârstă de 7 luni.

„Îmi iubesc familia din toată inima. Copiii mei sunt totul pentru mine. Încă de când eram mică îmi imaginam că voi avea o familie mare. Mi-am petrecut ultimii 13 ani din viață însărcinată. Toată lumea crede că e ușor să rămâi însărcinată, însă culmea, nu și în cazul meu”, a povestit Satu.

Mamă cu 10 copii, la doar 35 de ani: "Să crești atât de mulți copii în același timp e mai mult decât un job cu normă întreagă"

Cu puțin timp înainte să rămână însărcinată cu primul copil, frumoasa suedeză primise un diagostic dureros de la o clinică de fertilizare.

„Mi-au spus că nu voi putea fi mamă niciodată. Nu aș fi ajuns aici dacă nu aș fi avut parte de sprijinul moral al lui Andreas, soțul meu”.

Acum, viața ei s-a schimbat în totalitate, iar de 13 ani trăiește cel mai frumos maraton. Să crești 13 copii nu e ușor, iar mămica Satu are un program bine stabilit și deloc ușor.

Mamă cu 10 copii, la doar 35 de ani: "Să crești atât de mulți copii în același timp e mai mult decât un job cu normă întreagă"

„Mă trezesc dimineața la 6:30, schimb scutece, pregătesc mic-dejun, pregătesc 5 dintre copii pentru școală, fetelor le fac codițe. Rămân acasă cu copiii mai mici, fac curat în bucătărie, spăl vase și rufe. Cât timp copiii se joacă, eu pregătesc prânzul, apoi mai bag alte rufe la spălat. Fac curat după masa de prânz, culc copiii, apoi vin copiii mai mari de la școală. Le dau să mănânce, îi ajut cu temele, mergem afară să ne jucăm, apoi mergem la piață să facem cumpărături.

Ne întoarcem acasă, strânge hainele uscate împreună și pregătesc cina. Soțul vine acasă de la muncă, așa că luăm cina cu toții, iar apoi pregătim copiii de baie.

Seara, ne uităm la TV sau ne jucăm jocuri. Spălat pe dinți și pregătim copiii de culcare. Stingem luminile, de la cei mai mici copii, către cei mai mari, care mai stau trezi să citească sau să se joace.

În general, mă duc la culcare între miezul nopții și 1 noaptea, iar Melanie mă mai trezește de câteva ori pe noapte ca să o hrănesc, înainte să-mi încep o nouă zi”, a mai povestit mămica.

Mamă cu 10 copii, la doar 35 de ani: "Să crești atât de mulți copii în același timp e mai mult decât un job cu normă întreagă"

Sunt zile în care oboseala începe pentru Satu când ziua abia a început. Însă își găsește mereu puterea să fie mamă pentru fiecare copil în parte și nevoile lor.

„Să fii mamă cu atât de mulți copii e o responsabilitate imensă, mai mult decât un job cu normă întreagă. Uneori, oboseala mă copleșește înainte de micul dejun, dar zâmbetele și iubirea pe care le primesc de la copiii mei sunt cea mai frumoasă recompensă”.

Vezi si: O mama care a nascut 10 baieti la rand a adus pe lume si o fetita! | Demamici.ro

Vezi si: La 41 de ani, însărcinată cu al 20-lea copil. Povestea mămicii Daniela | Demamici.ro