La 70 de ani a născut primul ei copil. O indiancă a devenit una dintre cele mai bătrâne mame din lume | Demamici.ro

O indiancă a devenit una din cele mai bătrâne mame din lume. La 70 de ani a născut primul ei copil

La 70 de ani a născut primul ei copil. O indiancă a devenit una dintre cele mai bătrâne mame din lume. Jivunben Rabari și-a dorit enorm să devină mamă și a reușit să-și vadă visul împlinit abia la vârsta la care ar fi trebuit să se bucure de viața de bunică.

Femeia, originară din satul indian Mora (Gujurat), nu a lăsat vârsta să-i stea în cale, așa că a reușit să-i surprindă chiar și pe medici. Jivunben Rabari (70 de ani) și soțul ei, Maldhari (75 de ani) sunt căsătoriți de 45 de ani, dar nu au reușit să aibă copii până la această vârstă. Ei au cerut ajutorul medicilor, în acest sens, reușind să sfideze orice așteptări.

La 70 de ani a născut primul ei copil. Jivunben Rabari a surprins lumea medicală

Medicul care s-a ocupat de sarcina femeii, Naresh Bhanushali,a declarat că este „unul dintre cele mai rare cazuri pe care le-am văzut vreodată”.

O indiancă a devenit una din cele mai bătrâne mame din lume. La 70 de ani a născut primul ei copil

Mămica de 70 de ani din India a reușit să rămână însărcinată cu ajutorul fertilizării in vitro și a adus pe lume un bebeluș perfect sănătos.

O indiancă a devenit una din cele mai bătrâne mame din lume. La 70 de ani a născut primul ei copil

„Când au venit pentru prima dată la noi, le-am spus că nu pot avea un copil la o vârstă atât de înaintată, dar au insistat. Au spus că mulți dintre membrii familiei lor au reuşit. Este însă unul dintre cele mai rare cazuri pe care le-am văzut vreodată”, a declarat doctorul, potrivit Daily Mail.

O indiancă a devenit una din cele mai bătrâne mame din lume. La 70 de ani a născut primul ei copil

A născut gemene la 74 de ani. Cea mai bătrână mamă din lume vine tot din India

Cazul medical care a uluit India. O femeie în vârstă de 74 de ani, din Andhra Pradesh, sudul Indiei, a născut fete gemene. Cazul a stârnit reale controverse.

Medicul care a asistat la nașterea bebelușilor, Sankkayala Uma Shankar, a declarat pentru The Washington Post că mama, Mangayamma Yaramati, a furnizat un certificat de naștere care arată că are 74 de ani, deși unele publicații au raportat că are 73 de ani.

Yaramati și soțul ei, în vârstă de 82 de ani, Sitarama Rajarao, au declarat că și-au dorit copii de ani de zile și că au fost stigmatizați în satul lor pentru că nu aveau copii, a relatat BBC. „Am încercat de multe ori și am fost la nenumarati medici”, a spus ea. „Este cel mai fericit moment al vieții mele.”

„Sarcina a fost ok. Nu au existat complicații „, a declarat Shankar pentru The Post.

Medicii lui Yaramati spun că la 74 de ani, ea este cea mai în vârstă persoană din lume care a născut, deși acest lucru nu a fost imediat verificat.

În 2007, o mamă britanică în vârstă de 59 de ani a înregistrat recordul mondial.

Vezi si: O tânără de 25 de ani a născut 9 bebeluși, stabilind un nou record mondial. Cele 5 fetițe și 4 băieței vor petrece în spital încă 3 luni | Demamici.ro

Vezi si: A nascut cvintupleti cand credea ca nu mai are nicio sansa sa devina mama: „Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca!” VIDEO | Demamici.ro